ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina's: 1

Barendrecht, 30 november 2007

ICT VERWACHT EEN NETTOWINST VAN EUR 6 MILJOEN VOOR HEEL 2007

ICT Automatisering N.V. (ICT) verwacht over heel 2007 een omzet van circa EUR 86 miljoen (2006: EUR 80,7 miljoen). De nettowinst zal in lijn met de reeds uitgesproken verwachting uitkomen op EUR 6 miljoen.

Aan het begin van het tweede halfjaar werd ICT geconfronteerd met de terugloop van de markt bij met name haar divisie Embedded in Noord- en Oost Nederland. Door gerichte acties is de bezettingsgraad herstellende. Daarnaast zijn acties in gang gezet om tot een structurele oplossing te komen. Belangrijkste stap hierbij is dat ICT haar activiteiten in deze regio's gaat uitbreiden richting de procesautomatisering in de markt Manufacturing. ICT Procos, dat zich specifiek op de manufacturing markt richt, zal bij deze ontwikkeling een leidende rol spelen. Tegelijkertijd, zullen circa 25 medewerkers overstappen van Embedded naar Solutions.

Door deze ontwikkeling en de opening van een kantoor in Haarlem heeft ICT Procos inmiddels landelijke dekking.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals requirements engineering, architectuur, quality Assurance, configuratiemanagement en testen, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000 Website: www.ict.nl


---- --