Gemeente Roermond

Collectieve winkelontzegging voor winkeldieven in Roermond

In het centrum van Roermond en het nabijgelegen Designer Outlet geldt vanaf heden een collectieve winkelontzegging voor hardnekkige winkeldieven. Ruim 250 ondernemers in Roermond maken een doorstart van het project Collectief Winkelverbod. In dit project werken Gemeente Roermond, Politie Noord- en Midden-Limburg, Openbaar Ministerie en het Centrummanagement samen.

Door middel van een collectief winkelverbod worden personen die tot twee maal toe zijn betrapt op winkeldiefstal of een ander strafbaar feit (belediging, bedreiging, mishandeling van ondernemer, personeel of klanten) de toegang tot de winkels ontzegd. Loopt iemand met zon verbod toch een winkel binnen, dan pleegt hij een misdrijf. Een collectief winkelverbod wordt opgelegd voor de periode van één jaar. De Roermondse winkeliers maken werk van het terugdringen van winkeldiefstallen en het vergroten van de veiligheid voor ondernemer, personeel en klanten. Vooral de preventieve werking van dit verbod heeft zich in andere steden bewezen door een stevige afname van het aantal winkeldiefstallen.

Op elke toegangsdeur/etalage van de deelnemende winkeliers hangt de rode sticker van het collectief winkelverbod. Daarmee wordt vanaf 23 november 2007 het collectieve winkelverbod van kracht in de Roermondse binnenstad en het Designer Outlet.

Het winkelverbod-project past binnen het plan van aanpak van criminaliteit en overlast dat in de Gemeente Roermond gestalte wordt gegeven.
Publicatiedatum: 5-1-2006 Bijgewerkt: 30-11-2007