Evangelische Omroep

Aidsweek bij de Evangelische Omroep


1 december is het WereldAidsdag. Gospelster Angelique Koorndijk treedt op tijdens Wereld Aids Dag concert Red Ribbon op zaterdag 1 december in Zwolle. Angelique is daarmee, naast Kees Kraayenoord, Orville en Gospel Choir D-Light, de vierde artiest die tijdens Red Ribbon zal optreden en zo een bijdrage levert in de strijd tegen Aids. Met dit concert willen hulporganisaties World Vision en ZOA-Vluchtelingenzorg in samenwerking met christelijke artiesten aandacht vragen voor de wereldwijde Aids-problematiek en christenen in Nederland oproepen om hun betrokkenheid te tonen.

Het concert wordt voorafgegaan door een serie workshops, gerelateerd aan het thema Aids. Joël Voordewind van de Christen Unie en Eelco Fortuijn van Fairfood zullen onder meer een workshop verzorgen. Ook is er cabaret. Na de workshops is er een Afrikaans 'fair' buffet voor alle workshopbezoekers. Kijk voor meer info op www.red-ribbon.nl

In aanloop naar Wereld Aids Dag zullen verschillende programma's van de EO aandacht aan deze 'slopende' ziekte besteden.

Zie uitzendschema:

24 november om 20.30 uur op radio 5 in Nederland Helpt Radio aandacht voor de reis die 10 vrouwen naar Malawi hebben gemaakt. U hoort Darija Kupers en Evelien Schot.

27 november om 21.15 uur op Nederland 2 in Het Elfde Uur aandacht voor de reis die 10 vrouwen naar Malawi hebben gemaakt.

29 november tussen 09.00 uur en 11.30 uur op Radio 1 een reportage van Margreet Boer in De Ochtenden. Zij is samen met negen andere vrouwen naar Malawi geweest.

29 november om 20.25 uur op Nederland 2 een reportage over Zuid-Afrika in Netwerk: de invloed van de traditionele medicijnmannen (sangoma's) op de manier waarop de mensen in Zuid-Afrika met aids omgaan.


1 december om 12.02 uur op Radio 5 aandacht voor de aidsproblematiek in EO.nl


2 december om 9.00 uur op Nederland 1 een gesprek met de 13-jarige Brenda Mugabona in Nederland Zingt: Brenda heeft zelf aids en is haar moeder al aan deze verschrikkelijke ziekte verloren. Toch ziet zij zich als bevoorrecht en wil niets liever dan zich inzetten voor kinderen met aids die zich in een mindere positie bevinden dan zij zelf.

15, 22 en 29 november en 6 december om 17.05 op Nederland 2 reportages EO-Metterdaad in Zambia: een dorpje in Oost-Zambia waar de inwoners elkaar zelf helpen. Zo worden vrijwilligers bijvoorbeeld opgeleid om aids-patiënten te helpen en te verzorgen.

Kijk op www.positiefinactie.nl voor meer informatie

met vriendelijke groet,

Jop Douma


--
EO Communicatie
Jop Douma
035-647 47 02
06- 273 272 92