Netviewer brengt face-to-face kwaliteit in webconferenties


Netviewer five zet nieuwe maatstaven voor online-meetings, maakt dure teleconferenties overbodig

AMSTERDAM, 20071025 -- Met de nieuwe conferentiesoftware Netviewer five maakt Netviewer GmbH dure telefonische conferenties overbodig - dankzij multi-user, full-duplex Voice-over-IP (VoIP). De uitgebreid doorontwikkelde versie van de real-time collaboration-oplossingen one2one en one2meet beschikt over een duidelijk verbeterde video- en spraakoverdracht via VoIP. De release van Netviewer five staat gepland voor 30 november.

Met Netviewer five kunnen maximaal zes deelnemers gelijktijdig spreken en luisteren, en tevens aanmerkelijke besparingen op de telefoonkosten realiseren. Andere eigenschappen van Netviewer five zijn de multi-video weergave, een rondvraag-editor, een plug-in voor Skype en de individueel aanpasbare gebruikersinterface met vrij positioneerbare vensters.

Naast de gelijktijdige spraakoverdracht heeft Netviewer vooral de video-overdracht van de online meeting verder ontwikkeld. De multi-video-functie maakt het nu voor maximaal zes deelnemers mogelijk elkaar gelijktijdig in videovensters te zien en zo nóg levensechter te communiceren - alle andere deelnemers kunnen de conferentie mede volgen (zien en horen), bijvoorbeeld bij een webinar of een jaarvergadering. Multi-user video en VoIP maken zo een face-to-face ervaring mogelijk met gebaren en mimiek net zoals bij een persoonlijke ontmoeting.

De software wordt bovendien interactiever: rondvragen kunnen met de editor worden voorbereid en parallel met de lopende sessie worden uitgevoerd. Zo kunnen moderatoren de meningen of studievoortschrijding van deelnemers eenvoudig registreren en nog tijdens de webconferentie hierop inspelen.
Ook de gebruikersinterface van de applicaties heeft Netviewer compleet aangepast. Als nieuw aanzicht is de "Theatermodus" erbij gekomen. Daarbij worden het beeldscherm van de presentator, de videobeelden en de chat benadrukt. De achtergrond is zwart, om de volledige concentratie op de over te dragen inhoud te richten. Het aangepaste paneel maakt het verder mogelijk, afzonderlijke functiegebieden zoals chat- of videovenster via drag&drop vrij op het beeldscherm te positioneren. Zo kunnen moderator en deelnemers het aanzicht naar eigen idee vormgeven.

Een andere nieuwe functie van Netviewer five maakt het mogelijk de besturing van online meetings indien nodig ook aan een co-moderator over te dragen. De leider van een online meeting krijgt daardoor meer flexibiliteit en kan zich overwegend aan andere dringende taken wijden, zonder dat de sessie hoeft te worden onderbroken.
Voor de eerste keer biedt Netviewer five een plug-in voor het telefoon- en messaging-programma Skype. Daarmee kunnen Skype-gebruikers direct vanuit de applicatie deelnemers uitnodigen en Netviewer-conferenties starten.

"Netviewer five betekent voor ons een geweldige sprong voorwaarts. Onze oplossing ontwikkelt zich steeds meer tot een volwaardig alternatief voor lokale besprekingen", zegt Noel Eckart, managing director van Netviewer BV . "De reacties op Netviewer five zijn enthousiast zelfs van ondernemingen die lange tijd de voorkeur gaven aan persoonlijke ontmoetingen. Vooral omdat vanaf nu beeld en geluid eenvoudig en uitgebreid zijn geïntegreerd."
Over Netviewer:
Netviewer GmbH is de leidende Europese producent en aanbieder van Web-Collaboration-oplossingen. Opgericht in 2001 in Karlsruhe, heeft de onderneming momenteel meer dan 240 medewerkers op negen locaties wereldwijd in dienst. Met Netviewer-software kunnen internetgebruikers live op elkaars beeldscherm kijken, om teksten, berekeningen, grafieken en andere documenten gezamenlijk te bewerken. Door de visuele real-time communicatie via het internet kunnen reistijd en kosten aanzienlijk worden beperkt en kan de productiviteit worden verhoogd.
Van deze voordelen maken meer dan 11.000 concerns en middelgrote ondernemingen in meer dan 55 landen gebruik, waaronder namen zoals Bayer, BMW, Deutsche Post, Ernst & Young, SAP, Siemens en Swisscom. De onderneming, met het hoofdkantoor in Karlsruhe is vertegenwoordigd met dochterondernemingen in Zürich, Parijs, Londen, New York, Amsterdam, Wenen, Barcelona en Milaan.

Noot voor de redactie:
Netviewer neemt deel aan het IT Tooling Event dat van 31 oktober - 1 november in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. Stand E036, hal 7. Op 31 oktober is het management van Netviewer BV op de stand van netviewer beschikbaar voor interviews. Neem daarvoor contact op met Kitty Dammers: kitty.dammers@steijger.com, T:036 5235330.


Verdere informatie:
Steijger.comm/BondPR Benelux'
Cees Steijger
Tel. 036 5235330
Email: cees@bondpr.com

Netviewer BV
Noël Eckart
Tel. 020 491 8938
Email: info@netviewer-benelux.com

www.netviewer.com