Ingezonden persbericht


Laan Corpus den Hoorn 300 9728 JT Groningen P.O. Box 11073 9700 CB Groningen The Netherlands T: +31 50 524 83 00

F: +31 50 524 83 01

Email: info@energydelta.nl www.energydelta.org

Persbericht EDI

Onder embargo tot 30 november 2007!

Groningen, 29 november 2007

Electrabel eerste "associated partner" Energy Delta Institute

Op vrijdag 30 november tekent Electrabel een contract met Energy Delta Institute (EDI) en wordt daarmee EDI's eerste "associated partner".

Het delen van energiekennis voor opleidingen is een belangrijk doel van de samenwerking tussen EDI en Electrabel. De samenwerkingsovereenkomst wordt getekend door Walter Peeraer (Chief Corporate Officer) en Eric Bosman (General Manager Trading and Portfolio Management) aan Electrabels zijde en door George Verberg (President) en Volko de Jong (Managing Director) aan de kant van EDI.

In ruil voor een financiële bijdrage krijgt Electrabel als associated partner zitting in EDI's programmaraad en in de Advisory Boards van de diverse opleidingen die EDI organiseert. Bovendien kan Electrabel via EDI haar eigen kennis uitdragen en vormt zij onderdeel van EDI's internationale kennisnetwerk. Associated partners helpen daarnaast mee bij het bepalen van de inhoud van de diverse opleidingen en krijgen korting als ze deelnemers aan EDI's programma's leveren. EDI coördineert onderzoek en organiseert opleidingen met een focus op de economische, juridische, geopolitieke en managementaspecten van de gaswaardeketen. Hierbij wordt samengewerkt met diverse academische en business partners.

Eric Bosman (General Manager Trading and Portfolio Management Electrabel) stelt: "Als een van Europa's belangrijkste gasverbruikers voor verkoop, elektriciteitsproductie en trading stappen we graag mee in dit internationale kennisnetwerk om onze medewerkers hun ervaringen te laten delen met andere collega's uit de sector en op de hoogte te blijven van de meest recente marktevoluties. We beklemtonen daarmee eveneens onze aanwezigheid in de Nederlandse samenleving waar we onze gasactiviteiten verder willen uitbouwen."

Voor EDI is de samenwerking met Electrabel een belangrijke stap in het vervolg van haar bestaan. Volgens EDI's President George Verberg wordt het internationale kennisnetwerk van EDI in belangrijk opzicht verder uitgebreid en biedt deze nieuwe vorm van partnerships EDI extra mogelijkheden om haar programma's in de energiemarkt zetten. Eric Dam (Raad van Bestuur N.V. Nederlandse Gasunie en Voorzitter van het bestuur van EDI) geeft aan: "met Electrabel verwelkomen wij één van onze zuiderburen. We hebben altijd al een fysieke relatie met ons buurland gehad in die zin dat onze pijpleidingsystemen op elkaar aangesloten waren; nu worden ook onze kennisnetwerken met elkaar geïntegreerd en kunnen we onze positie nog verder uitbreiden. ".

EDI kende al een andere partnerovereenkomst, nl. die van strategische partners. Dit zijn N.V. Nederlandse Gasunie, GasTerra B.V., OAO Gazprom, Shell, RWE en de Rijksuniversiteit Groningen.

Over Energy Delta Institute
EDI is een samenwerkingsverband tussen N.V. Nederlandse Gasunie, GasTerra b.v., het Russische OAO Gazprom en de Rijksuniversiteit Groningen, aangevuld met Shell en RWE. EDI's belangrijkste doel is het leveren van een bijdrage aan het opleiden van de huidige en toekomstige energiemanager. In dat kader coördineert EDI onderzoeksprojecten en organiseert zij opleidingen die met allerlei economische, management- en geopolitieke aspecten van de gaswaardeketen te maken hebben. Vanaf haar oprichting in 2002 tot nu toe heeft EDI meer dan 900 deelnemers uit binnen- en buitenland opgeleid, afkomstig uit 35 landen over de hele wereld. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat EDI opgericht is. Op 16 en 17 oktober is er uitgebreid bij dit lustrum stilgestaan.

Over Electrabel
Electrabel is een Europese topleverancier van globale en op maat ontwikkelde oplossingen in energie; het bedrijf is marktleider in de Benelux. De onderneming grijpt de liberalisering van de elektriciteits- en aardgasmarkt aan om in Europa een duurzame groei te realiseren waarbij strikte rentabiliteitscriteria de regel zijn. Bij de uitbouw van haar scala aan energieproducten en ­diensten maakt de onderneming optimaal gebruik van de synergie tussen elektriciteit en aardgas. Electrabel beheert een gediversifieerd productiepark van meer dan 30 000 MW en is actief op alle tradingmarkten. In België exploiteert de onderneming elektriciteits- en aardgasnetten in opdracht van distributienetbeheerders.
Electrabel maakt deel uit van SUEZ, een internationale industriële en dienstengroep die actief is op het vlak van energie en milieu.

///////////////////////////////////////////////