Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zuideramstel - Start sloop synagoge Soetendorpstraat

Synagoge


* Stadsdeel Zuideramstel

21 november 2007

Op 3 december 2007 start het stadsdeel met de sloop van de synagoge aan de Jacob Soetendorpstraat.

Deze sloopactiviteiten maken onderdeel uit van het plangebied Kop Zuidas. Sinds 1 november 2007 is de gemeente Amsterdam eigenaar van deze synagoge. De Liberaal Joodse Gemeente maakt nog tot 1 december gebruik van het gebouw.

Sloop
Gedurende de werkzaamheden rijdt het bouwverkeer van de sloopaannemer via het parkeerterrein P1 en de Europaboulevard. Bouwverkeer door de buurt wordt zoveel mogelijk vermeden. Het bouwterrein wordt afgezet met bouwhekken. Door de sloop van de synagoge worden de voetgangers- en fietsroute aan de zuidkant van de synagoge verplaatst. De nieuwe route komt aan de noordkant (tussen de synagoge en het KPN-gebouw) te liggen.

Asbest
Bij asbestonderzoek in de synagoge zijn asbesthoudende materialen aangetroffen. De verwijdering van deze materialen wordt uitgevoerd door een daartoe gecertificeerd bedrijf. Hierbij worden alle voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de uitvoeringswerkzaamheden? Neem dan contact op met de omgevingsmanager van stadsdeel Zuideramstel, Jeroen van der Linden. Telefoon 06 5517 0160 of email: jeroen.v.d.linden@zuideramstel.amsterdam.nl.