Senternovem


Uitnodiging symposium `Grenzeloze Innovatie' 3 december 2007

Aanvangsdatum

03-12-2007

vanaf 13.00 uur

`Grenzeloze Innovatie', dat is de titel van het symposium dat op 3 december a.s. wordt georganiseerd door de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met adviesbureau ERAC.

Het versterken van regionale `pieken' is het credo in het huidige regionaal economisch beleid. Niet alleen in Nederland, maar eigenlijk in heel Europa. Inzetten op pieken betekent samenwerking, creativiteit en innovativiteit. Voor de regio's een hele opgave. Een extra dimensie ontstaat wanneer ook over de landsgrenzen heen wordt gekeken. Dan is het niet alleen een opgave, maar een grote uitdaging!

Hoe kunnen we deze uitdaging optimaal benutten? Deze vraag is voor ons aanleiding geweest om ons te verdiepen in de kansen en barrières voor `grensoverschrijdende pieken'. Wat zijn kenmerken van succesvolle grensoverschrijdende innovatieve projecten? Hoe kunnen we deze projecten stimuleren? Hoe brengen we de juiste partners bij elkaar? Wat is de rol van de euregio's in dit proces?

Deze vragen staan centraal in het onderzoek dat de Leerstoel (Eu)regionaal management van de Radboud Universiteit in Nijmegen samen met ERAC dit jaar heeft uitgevoerd. We willen de uitkomsten van dit onderzoek graag met u delen en u uitnodigen om te discussiëren over grensoverschrijdend innovatiebeleid. Op deze wijze hopen we u concrete handvatten te bieden om in het nieuwe Interreg- programma tot succesvolle grensoverschrijdende innovatieve projecten te komen.

Wij nodigen u dan ook uit om aanwezig te zijn op ons symposium op maandag 3 december a.s. op het Euregio Forum te Kleve. Hier brengen we vertegenwoordigers van euregio's, overheden, kennisinstellingen, intermediairs en andere betrokkenen bij elkaar om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

Het programma is als bijlage toegevoegd evenals een synthese met de belangrijkste resultaten van ons onderzoek.

Reserveer deze datum in uw agenda en meld u aan via het antwoordformulier.

We hopen op een inspirerende bijeenkomst!

Locatie

Euregio Forum te Kleve

Toegangsprijs

Gratis

Downloads

Programma 3 december
Synthese uitkomsten onderzoek