Gemeente Breda

Gemeente organiseert Banenbeurs voor 57-plussers

Op maandag 3 december 2007 organiseert de Gemeente Breda van 14.00 tot
17.00 uur een banenbeurs voor 57-plussers in de Waalse kerk.

Het doel van deze banenbeurs is 57-plussers te activeren, te helpen bij hun oriëntatie op mogelijkheden binnen regulier of gesubsidieerd werk en daar waar mogelijk een match tot stand te brengen tussen aanwezige werkgevers en werkzoekende 57-plussers. Met het organiseren van de banenbeurs wil de Gemeente Breda een impuls geven om ouderen en bedrijven bij elkaar te brengen. De 57+-banenmarkt is voor alle Bredase 57-plussers toegankelijk.

De Gemeente Breda gelooft in de meerwaarde van de groep 57-plussers en wil op een enthousiaste wijze deze groep aanspreken om aan de slag te gaan. Werken kan bij reguliere werkgevers, maar deze groep 57-plussers kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn bij wijkgerichte organisaties, die vooral gericht zijn op het verhogen van de leefbaarheid in de wijk.

Ongeveer 30% van de mensen die een uitkering ontvangen ingevolge de Wet Werk en Bijstand (WWB), is boven de 55 jaar. Voor de groep ouderen (57½ en ouder) met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, biedt de gemeente gesubsidieerde vangnetbanen aan. Om de kansen op werk te vergroten voor de groep met een kleinere afstand tot de arbeidsmarkt is een loonkostensubsidie voor werkgevers beschikbaar.

Op de banenbeurs staan organisaties met concrete vacatures voor
57-plussers. Circa tien werkgevers die belangstelling hebben voor de oudere werknemer zijn uitgenodigd. Daarnaast zijn twee organisaties aanwezig die begeleiding kunnen bieden bij het starten van een eigen bedrijf. Ook zijn er medewerkers van het UWV, CWI en Sociale Zaken aanwezig die informatie kunnen verstrekken over manieren om aan het werk te komen en informatie kunnen geven over relevante wet- en regelgeving.

Breda, 29 november 2007