Gemeente Utrechtse Heuvelrug




Eerste minicontainers uitgezet in Driebergen-Rijsenburg

Maandag is begonnen met het afleveren van minicontainers (klikos) voor restafval bij de inwoners van Driebergen-Rijsenburg. Wethouder Robbert Waltmann overhandigde in de Oosterstraat symbolisch de eerste minicontainer aan de heer P. Blom. Deze inwoner maakte deel uit van de klankbordgroep voor het afvalbeleid in de gemeente. Deze klankbordgroep had een belangrijke inbreng bij de gekozen wijze van afvalinzameling met ingang van het nieuwe jaar. In totaal worden er in Driebergen-Rijsenburg 6000 minicontainers uitgezet.

Op vrijdag 28 december wordt voor de laatste keer het restafval in Driebergen-Rijsenburg ingezameld met huisvuilzakken. Vanaf het nieuwe jaar kunt u de minicontainer tweewekelijks aanbieden, om en om met de gft-container. Op vrijdag 4 januari worden de grijze minicontainers voor het eerst geleegd aan de zuidzijde van de Hoofdstraat en op 11 januari aan de noordzijde hiervan.

Wethouder Robbert Waltmann overhandigde in de Oosterstraat symbolisch de eerste minicontainer aan de heer P. Blom

Adressticker
De containers zijn voorzien van een adressticker zodat u weet welke minicontainer voor uw woning is bedoeld. Wilt U uw minicontainer op eigen terrein plaatsen?
Eenpersoonshuishoudens ontvangen een container met een inhoud van 140 liter en meerpersoonshuishoudens een container met een inhoud van 240 liter. Als er iets mis gaat met het bezorgen van de container op uw adres, kunt u dit melden via de e-mail: wijkbeheer@heuvelrug.nl, of telefonisch via (0343) 56 56 00.

Eigen gft-container benedenwoningen
Op dit moment worden in de gemeente de verzamelbakken voor gft bij hoogbouwcomplexen verwijderd.
In de verzamelcontainers werd regelmatig vervuiling aangetroffen waardoor de inhoud ervan niet als gft kon worden verwerkt. In eerdere berichtgeving hebben wij u hierover al eerder geïnformeerd. Benedenwoningen van hoogbouwcomplexen hebben vaak een eigen tuin en dus ook tuinafval. Voor hen is het mogelijk om, zonder extra kosten, bij de gemeente een gft-container aan te vragen. Indien u een gft-container wilt ontvangen, kunt u dit aanvragen via de e-mail: wijkbeheer@heuvelrug.nl, of telefonisch via (0343) 56 56 00.

Laatst gewijzigd: 3 december 2007