Directeur SVZ legt zijn functie neer

03/12/2007 12:00



Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ)



Ursem, 3 december 2007 -- De directeur van Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), Richard den Bak, legt per 31 december 2007 zijn functie neer. Ook wordt het voeren van het secretariaat van SVZ door Richard den Bak en zijn medewerkers beëindigd. Hiertoe is in goed overleg besloten. Het bestuur van SVZ wil meer middelen inzetten op het gebied van kwaliteit en beeldvorming van de zonnebranche. Dit is niet verenigbaar met de ruimte die nodig is voor een volledige directie- en secretariaatsvoering van de branchevereniging.

Richard den Bak is 25 jaar actief geweest in de zonnebranche, waarvan 11 jaar als directeur van SVZ. Mede onder zijn leiding groeide SVZ uit van een samenwerking van enkele fabrikanten tot een volwaardige vereniging voor de totale zonnebranche. Richard den Bak zal zich vanuit zijn bureau FFective Business Services (waaronder management en marketing), nu voornamelijk gaan richten op interim-managementopdrachten.

Binnen SVZ wordt nog overlegd over de invulling van de diverse functies. Medio januari wordt daarover besloten door de Ledenraad van SVZ. In de tussenliggende weken wordt de dagelijkse leiding van SVZ waargenomen door leden van het bestuur en de Commissie Beleid & Strategie. Voor Richard den Bak wordt een afscheidsreceptie gehouden op 15 januari 2008 om 16.00 uur in Hotel Mercure te Utrecht.