Openbaar Ministerie

Huisvesting OM aan Vispoortplein

3 december 2007

Rechtbank en Openbaar Ministerie (OM) zijn in Zutphen gehuisvest in hetzelfde gebouw. Aangezien beide organisaties de laatste tijd een behoorlijke groei in het aantal medewerkers hebben meegemaakt, is het huidige gerechtsgebouw te klein om in de toekomst zowel het Openbaar Ministerie als de rechtbank te blijven huisvesten. .

Het Openbaar Ministerie Zutphen heeft daarop aangegeven het huidige gerechtsgebouw te willen verlaten. Het gebouw van het Regionaal Opleidingscentrum Aventus en het bijbehorende terrein aan het Vispoortplein hadden daarbij de voorkeur. Over de verwerving van het terrein is inmiddels een convenant afgesloten door de Rijksgebouwendienst (RGD), onderdeel van het Ministerie van VROM, het ROC en de gemeente. De RGD heeft veel terreinen en gebouwen van de rijksoverheid in beheer.

RDG en OM zijn de partijen die de plannen verder ontwikkelen. Dit terrein is geschikt om de huisvestingsbehoefte van het arrondissement voor de middenlange én de lange termijn (ook na 2015) te waarborgen. De verwachting is dat de nieuwe huisvesting in 2011 door het OM kan worden betrokken. Wilt u de plannen volgen dan kan dat op de projectpagina van de gemeente Zutphen / projecten / Openbaar Ministerie.