Vereniging Milieudefensie


Persbericht

Klaas Breunissen nieuwe campagneleider Ruimte en Landschap Milieudefensie

Amsterdam, 3 december 2007 ­ Klaas Breunissen is vanaf 1 december de nieuwe campagneleider Ruimte en Landschap bij Milieudefensie. Hij zal in deze functie de campagne voor een ander bedrijventerreinenbeleid voortzetten. Komend half jaar wordt er een aantal belangrijke besluiten op dit terrein genomen, waaronder een overeenkomst tussen minister Cramer (Vrom) met de provincies over de aanpak van de leegstand op bestaande terreinen en een evaluatie van het Actieplan bedrijventerrein van het ministerie van Economische Zaken.

Klaas Breunissen is een goede bekende bij Milieudefensie. Hij stond in 1999 als communicatiemedewerker aan de wieg van de succesvolle campagne Trek de Groene Grens! en was sinds 2001 inhoudelijk medewerker van de campagne Ruimte en Landschap. In die functie was hij jarenlang betrokken bij de strijd tegen de aantasting van het Nederlandse landschap door onnodige bouwprojecten.

Deze ervaring zal hij als campagneleider inzetten om ervoor te zorgen dat regering en parlement kiezen voor een ander bedrijventerreinbeleid. Daarnaast wil hij zich hard maken voor een betere bescherming van de Nationale Landschappen en intensiever ruimtegebruik in steden en op bedrijventerreinen. Ook zal hij intensief samenwerken met lokale bewoners- en milieugroepen die zich verzetten tegen onnodige bouwplannen in de open ruimte.