Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Zeecontainerdorp wint Zilveren Woonladder 2007

29-11-2007

JAZ Zeecontainerdorp in Amsterdam heeft de Zilveren Woonladder 2007 gewonnen. Dit is een prijsvraag voor woonvormen die niet tot de reguliere woningmarkt behoren. Het thema dit jaar was jongeren. De andere twee genomineerden waren Woonfoyer Sandelingplein in Rotterdam en Aanval op de uitvaljongerencomplex Studio City in Zaandam.

De prijs, bestaande uit een beeldje en een bedrag van 10.000 euro, is uitgereikt tijdens het Europese congres 'Equal opportunities for all' van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De Zilveren Woonladder 2007 is een initiatief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de minister voor Wonen Wijken en Integratie (WWI).

JAZ Zeecontainerdorp is een initiatief van Woonstichting De Key met Stichting Jongeren aan Zet, ROC ASA, Gemeente Amsterdam (stadsdeel Westerpark) en Combiwel. Het project is een 'levensschool', waar MBO-leerlingen werken, leren en leven in een dorp gebouwd van zeecontainers. De jongeren regelen het bestuur van het dorp en de bedrijven op het terrein grotendeels zelf. Het Zeecontainerdorp komt op het terrein van een voormalig ROC aan de Turbinestraat in Amsterdam.

Zie ook


Zie het origineel


* Videoverslag va de uitreiking:
http://www.sev-realisatie.nl/videovenster1.html
* Meer informatie: http://www.sev-realisatie.nl/woonladder.