ABVAKABO FNV

Akkoord over tijdelijke verlenging cao schippersinternaten

De werkgever heeft een voorstel gedaan om de cao voor een korte duur te verlengen, zolang er nog geen duidelijkheid van de politiek is over betere financiering van de schippersinternaten.

Geen verloren jaar

Wat zijn er veel activiteiten geweest waarmee de schippersinternaten de publiciteit hebben gehaald. De minister is door de Tweede Kamerleden, aangespoord door onze acties, naar de kamer geroepen om uitleg te geven over de financiëe positie van de schippersinternaten. Hij heeft toegezegd dat de sector extra aandacht krijgt in de voorjaarsnota, waarbij hij niet uitsluit dat er nog in 2008 extra geld beschikbaar komt. Daarnaast heeft de minister aangegeven dat 2008 geen verloren jaar mag zijn voor de schippersinternaten. Wel verwacht hij van de sector een gezamenlijke toekomstvisie, te ontwikkelen met inbegrip van mogelijkheden om de doelstelling van schippersinternaten te verbreden naar Jeugdzorg en Kinderopvang.

Hieruit blijkt dat we pas iets meer weten na de behandeling van de voorjaarsnota. Vooruitlopend hierop heeft uw werkgever ons een voorstel gedaan om de cao voor een korte duur te verlengen. Dit resultaat leggen wij positief aan u voor.

De hoofdlijnen


* De cao heeft een looptijd van 4 maanden en loopt van 1 januari 2008 tot 1 mei 2008;

* Met ingang van 1 januari 2008 ontvangen alle medewerkers 2,25% salarisverhoging;

* Alle extra financiële ruimte die komt van de overheid wordt volledig voor het personeel aangewend. Daardoor wordt de vaste eindejaarsuitkering met terugwerkende kracht vanaf december 2007 verhoogd met 0,25%.

Meer over de afspraken en een bon om te stemmen over het resultaat vindt u in de nieuwsbrief van 3 december. Onze leden ontvangen deze nieuwsbrief ook thuis. Laat weten wat u vindt van het akkoord! U kunt uw reactie, positief of negatief, ook mailen naar . 03-12-2007, Welzijn | Meer over: schippersinternaten, welzijn |