Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 03/12

TILBURG, 3 december 2007

Politie houdt vriend aan na huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 22.00 uur in een woning in de wijk Wandelbos een 57-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 46 jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en mishandeld. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld.

De verdachte kreeg gisteravond in de woning een woordenwisseling met zijn 27 jarige vriendin. De woordenwisseling mondde uit in een conflict. Op het moment dat de verdachte zijn vriendin wilde slaan sprong volgens eigen verklaring de broer van de vrouw tussenbeiden. Hierop richtte de verdachte zijn woede op de man en sloeg hem meerdere keren. Tijdens de mishandeling pakte de verdachte een mes en maakte een stekende beweging richting het slachtoffer. Het lukte de 46 jarige man het mes af te weren. Na een korte schermutseling vluchtte het slachtoffer de woning uit en stelde de politie in kennis.

Tilburgers slachtoffer van beroving

TILBURG De politie stelt een onderzoek naar aanleiding van een beroving die zondagochtend plaats vond in de Burgemeester Suijsstraat. Twee Tilburgse jongens van 18 jaar werden hiervan het slachtoffer. Het tweetal doet aangifte. De politie is op zoek naar getuigen.

De slachtoffers fietsten zondagochtend rond 04.45 uur vanuit het centrum over de Schouwburgring in de richting van de Bredaseweg. Op de Bredaseweg werden ze aangesproken door drie onbekende mannen. Het drietal, die zich verplaatsten op twee scooters, sloegen het tweetal enkele keren tegen het lichaam. Korte tijd later troffen de Tilburgers de drie verdachten opnieuw in de burgemeester Suijsstraat. Wederom werd het tweetal aangevallen door de scooterrijders. Van een van de slachtoffers werd de GSM afhandig gemaakt. De daders kozen het hazenpad op het moment dat er een ambulance passeerde. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de verdachten of de beroving. Hen wordt verzocht contact op te nemen met het algemene nummer: 0900-8844

Politie houdt tweetal aan voor diefstal en bedreiging

TILBURG De politie heeft gisteravond in een horecagelegenheid aan de Veemarktstraat twee mannen van 18 jaar afkomstig uit Waalwijk en Tilburg aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van een GSM en bedreiging. Het slachtoffer, een 14 jarige Tilburgse jongen, deed aangifte.

Het slachtoffer bemerkte in het etablissement dat een onbekende man zijn GSM uit zijn broekzak trok. Direct werd de GSM doorgegeven aan andere omstanders. De 14-jarige jongen informeerde de
beveiligingsmedewerkers die een onderzoek instelden. Het lukte hen korte tijd later de dader te achterhalen. Op het moment dat de politie de verdachte overnam bedreigde de andere verdachte het slachtoffer, middels een handgebaar, met de dood. Ook hij werd overgebracht naar het bureau.

Politie rekent man in na winkeldiefstal

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 16.30 uur bij het Centraal Station aan de Spoorlaan een 35 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor diefstal van levensmiddelen. Medewerkers van een kiosk zagen dat de man een fles sap uit het rek pakte en het vervolgens opdronk. Toen hij hierover aangesproken werd gaf hij aan het flesje niet te willen betalen. De politie werd in kennis gesteld. In afwachting van de agenten deed de verdachte zich te goed aan enkele andere levensmiddelen. Op het bureau kon de verdachte geen identiteitskaart tonen. Hierop is hij in verzekering gesteld.

Inzittende gewond bij verkeersongeval

TILBURG Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg de A58 raakte gistermiddag tegen 18.00 uur een 21-jarige inwoner uit Roosendaal gewond. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis.

Een 19-jarige automobilist uit Hoeven reed over de Rijksweg A58. Hij kwam uit de richting van Tilburg. Ter hoogte van hectometerpaal 46.8 raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed van het talud af. In een sloot kwam de auto tot stilstand. Het slachtoffer, inzittende van de personenauto, raakte door het incident gewond.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving die gistermiddag tegen 18.00 uur plaats vond in de Buitenstraat. Twee 18-jarige Tilburgse vrouwen werden het slachtoffer.

De slachtoffers liepen via de Van Mierlostraat de Buitenstraat in. In de Buitenstraat werden ze door twee onbekende personen van achteren vastgepakt. Onder bedreiging stonden beide vrouwen hun portemonnee af. Nadat de slachtoffers hun geld hadden afgestaan vluchtte de daders weg richting Minister van Sonstraat. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Auteur: Desiree Brabers