Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 03/12

OOSTERHOUT NB, 3 december 2007

Politie houdt vriend aan voor huiselijk geweld

RIJEN De politie heeft vanmorgen even na 01.00 uur in een horecagelegenheid aan de Rijksweg een 28 jarige inwoner uit Rijen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 21 jarige vriendin mishandeld te hebben. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Gealarmeerde agenten namen poolshoogte in een horecagelegenheid en troffen het slachtoffer aan. De vrouw had meerdere bloeduitstortingen op haar lichaam. De vertelde geslagen te zijn door haar onder invloed verkerende vriend.

Zoon mishandelt moeder

WAALWIJK De politie heeft vanmorgen rond de klok van 00.30 uur in een woning in Waalwijk een 18 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling en mishandeling. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De verdachte kreeg in de woning een woordenwisseling met zijn 48 jarige moeder, nadat hij de afstandsbediening van de televisie vernield had. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij hij zijn moeder kneep en tegen een deurpost duwde.

Ex-vriend mishandelt vrouw

OOSTERHOUT De politie heeft gisteravond om 23.30 uur op de Wolvendonk een 29 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 24 jarige Oosterhoutse ex-vriendin. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer schrok gisteravond wakker van een geluid in haar woning. Toen ze poolshoogte ging nemen trof ze in haar huis haar ex-vriend aan. De man had een ruitje van de voordeur verbroken en was de woning binnen gegaan. In de woning sloeg de verdachte de vrouw meerdere keren in het gezicht. Na de mishandeling verliet de man de woning. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de verdachte korte tijd later aan.

Stiefvader bijt vrouw in hand

RAAMSDONK De politie heeft gisteravond in een woning in Raamsdonk een 45 jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 19-jarige stiefdochter. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De verdachte kreeg in de woning een woordenwisseling met zijn vrouw, de moeder van het slachtoffer. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij hij zijn vrouw meerdere keren duwde. Op het moment dat het slachtoffer haar moeder wilde beschermen beet de verdachte haar in haar hand, duwde haar richting het trapgat en kraste haar arm. Gealarmeerde

Bredanaar haalt verhaal bij inwoner Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur een 27 jarige man uit Breda bij een woning in Hooge Zwaluwe aangehouden. De man wordt verdacht van het overtreden van de Wapenwet en het plegen van mishandeling. Een 32 jarige man uit Hooge Zwaluwe deed aangifte.

De verdachte ging bij de woning van het slachtoffer, de 32 jarige man, verhaal halen. Aanleiding daartoe was het feit dat het slachtoffer een jaar geleden contact had gehad met de vriendin van de verdachte. Bij de woning vernielde de verdachte het raampje van de toegangsdeur en bespoot het slachtoffer met pepperspray. In de woning ontstond een handgemeen tussen de verdachte en enkele bezoekers. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte aan en brachten hem over.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

WAALWIJK De politie heeft gistermiddag op de Industrieweg een 28 jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed vanaf de Altenaweg de Industrieweg in. Vanuit tegemoetkomende richting wilde een 39 jarige bestuurder van een bestelbus vanuit de Industrieweg de Altenastraat in rijden. Doordat de verdachte vermoedelijk teveel op de andere weghelft reed ontstond er tussen beiden een aanrijding. Een ademtest op het bureau wees uit dat de verdachte 480 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Minderjarigen aangehouden voor brandstichting

OOSTERHOUT De politie heeft donderdagavond jl. 29 november in de Sterrenlaan drie minderjarige jongens van 11,13 en 14 jaar uit Oosterhout aangehouden voor brandstichting. Tijdens toezicht in de wijk, samen met de gemeentelijke handhavers, troffen de agenten het drietal aan in een fietsenhok ter hoogte van de lagere school. De jongens waren bezig vuurtje te stoken. Op het bureau stelden de agenten de ouders in kennis.

Politie deelt 7 bonnen uit tijdens verkeerscontrole

KAATSHEUVEL De politie heeft vanmorgen op verschillende locaties een verkeerscontrole ingesteld. Zo controleerden agenten passanten op de Europalaan in Kaatsheuvel, de Burgemeester Moonenlaan in Waalwijk en de Dijkstraat in Sprang-Capelle. In totaal schreven de agenten zeven bekeuringen uit voor rijden zonder verlichting en rijden zonder helm.

Auteur: Desiree Brabers