Keith Bakker introduceert initiatief voor scholen: ervaringsbank.nl

03/12/2007 16:01



Smith and Jones BV



KEITH BAKKER INTRODUCEERT INITIATIEF VOOR SCHOLEN OM AAN 1040 NORM TE VOLDOEN: ERVARINGSBANK.NL

Binnenkort wordt de 1040 urennorm geïntroduceerd in het Voortgezet Onderwijs. Scholen krijgen de ruimte om hiervan 40 uur zelf in te vullen. Scholen zien echter vaak niet de kans of de mogelijkheid om deze extra lesuren op een verantwoorde wijze in te vullen. En hebben er het budget niet voor. Keith Bakker, maatschappelijk ondernemer, en oprichter van de verslavingskliniek Smith and Jones, introduceert ervaringsbank.nl. Ervaringsbank.nl is een marktplaats voor vragers en aanbieders op het gebied van levenservaring. Onderwijsinstellingen en scholieren kunnen hier gratis een zoekopdracht geven naar iemand met bijzondere levenservaring. Deze persoon komt dan bijvoorbeeld op school een presentatie geven. Dat kan onder andere gaan over het beklimmen van de Mount Everest, het opstarten van een succesvol bedrijf of het overwinnen van een verslaving. Kortom alles wat inspireert. Op deze manier 'leren scholieren van het leven'.

Smith and Jones werkt zelf ook graag met ervaringsdeskundigen. Vrijwel alle therapeuten en verslavingsconsultants kunnen putten uit een bron van levenservaring. Het Smith and Jones team, alsmede de cliënten die behandeld zijn, worden regelmatig uitgenodigd als gastsprekers voor congressen en interviews.

Hoe werkt het precies?
Praktijkervaring telt. Het leven is één grote praktijkervaring. Het is onvoorstelbaar wat we als mens allemaal meemaken en hoeveel lering je daar uit kunt trekken. Daarom is er de ervaringsbank. Een marktplaats waar leerinstellingen en ervaringsdeskundigen elkaar vinden. Een onuitputtelijke bron van inspiratie die onderwijsinstellingen helpt met de invulling van een interessant leerprogramma. Het werkt heel simpel. Mensen die door de jaren heen bijzondere expertise opgebouwd hebben of iets bijzonders hebben meegemaakt en hun kennis/ervaring willen delen met schoolkinderen of studenten, kunnen zich aanmelden bij de ervaringsbank. Via een relatief eenvoudig formulier kan een profiel worden samengesteld. Op basis hiervan kunnen scholen hen benaderen voor een gastles.

De ervaringsbank is momenteel in wording. Medio maart zal deze volledig operationeel zijn.






Noot voor de redactie:

Voor meer informatie,