Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tweede plaats voor CAI Beekbergen in verkiezing beste menwedstrijd ter wereld!


03/12/2007

Beekbergen, 3 december 2007
De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn is door de internationale twee-en vierspanrijders uitverkozen tot tweede beste menwedstrijd ter wereld. Het onverslaanbare prestigieuze internationale concours in Aken eindigde evenals voorgaande jaren op de eerste plaats.

"Het is geweldig om na Aken op de tweede plaats te eindigen," vertelt gastvrouw en lid van het organisatiecomité Mieke van Tergouw. "Dit voelt eigenlijk als winnen, want Aken verslaan is onmogelijk. We proberen onze wedstrijd ieder jaar te professionaliseren en te optimaliseren, voor zowel deelnemers, publiek als sponsors. Door deze verkiezing voelen we ons gewaardeerd voor het vele werk dat we hebben verzet. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat we zo hoog zouden eindigen, want we hebben dit jaar te maken gehad met extreem slechte weersomstandigheden, dus we weten dat het nog beter kan."

Deze jaarlijkse verkiezing is uitgeschreven door het toonaangevende hippische jaarboek L'Année Hippique. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de verkiezing voor beste internationale menwedstrijd dit jaar voor twee-en vierspanwedstrijden opgesteld. Eerder werden zij los beoordeeld. Ruim 25 wedstrijden werden door de menners beoordeeld op organisatie, wedstrijdterreinen, faciliteiten voor menners, grooms, medewerkers en officials, stalling, sfeer, toeschouwers en prijzengeld. Beekbergen werd in 2001 door de internationale tweespanrijders ook al uitgeroepen tot `Best Driving Event'.

De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn vindt in 2008 plaats van 24 tot en met 27 juli op de terreinen van Riant Equestrian Centre in het Gelderse Beekbergen, thuishaven van oud-wereldkampioene en organisator Mieke van Tergouw. Tijdens dit internationale evenement voor twee-en vierspannen paarden en pony's wordt ook het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden verreden.