Smoke Free Award voor beste stoppen met roken-ondersteuner en beleidsmaker

Den Haag, 03 december 2007 - Waardering voor het nut en effect van professionele ondersteuning bij stoppen met roken. Dat is de insteek voor de European Smoke Free Award die in 2008 wordt uitgereikt aan dé beleidsmaker en dé hulpverlener die een succesvolle bijdrage hebben geleverd aan het stoppen met roken-beleid of tabakspreventie. Stopondersteuners en beleidsmakers uit elf Europese landen, waaronder Nederland, kunnen genomineerd worden. Een roker die bijvoorbeeld vindt dat zijn/haar telefonische coach voor de award in aanmerking komt, kan hem/haar tot 3 februari 2008 opgeven op www.stivoro.nl/awardENQ of via het adviescentrum van STIVORO: 0900-9390 (10 ct. p.m.). Uiteindelijk bepaalt een deskundige jury tijdens een prijsuitreiking in Amsterdam, september 2008, wie de titel in de wacht sleept. De prijs: waardering en een eervolle vermelding!

Lies van Gennip, directeur van STIVORO: "In ons land zijn veel mensen bezig met tabaksontmoedigingsbeleid en met stopondersteuning. Bij GGD'en, bij gemeenten, op het ministerie, bij gezondheidsfondsen en natuurlijk ook bij STIVORO. Daarom ondersteunen wij dit Europese initiatief ook van harte. Het zou mooi zijn als wij vanuit Nederland heel veel hulpverleners en beleidsmakers kunnen nomineren voor de Smoke Free Award. Zij verdienen deze waardering en erkenning."

De Europese wedstrijd wordt georganiseerd door European Network Quitlines en vindt dit jaar voor het eerst plaats

Op de website van STIVORO (www.stivoro.nl/AwardENQ) zijn de voorwaarden voor deelname te vinden. Hier zullen na de prijsuitreiking ook de winnaars vermeld worden.