Gemeente Den Helder


Renovatie asfalt Breewijd en Zuiderhaaks

Het asfalt op de Breewijd en de Zuiderhaaks is aan een renovatie toe. Deze werkzaamheden gaan we uitvoeren in vier fasen. Aannemer MNO Vervat uit Nieuw Vennep voert ze uit.

Maandag 3 december start fase 1. In deze fase pakken we het asfalt op de Breewijd richting het kruispunt Zuidwal/Vogelzand aan. We leggen dan ook twee bushaltehavens aan, zodat de bus niet meer op de rijbaan stil hoeft te staan. De bussen van lijn 32 rijden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden een andere route. De werkzaamheden duren naar verwachting drie weken. Mogelijk dat het een paar dagen uitloopt door slechte weersomstandigheden.
Lees meer
Overig nieuws
Den Helder - Overig Nieuws Schoolweg straks weer dicht Den Helder - Overig Nieuws Gemeente Den Helder controleert streng op horecavergunningen
Den Helder - Overig Nieuws Vergadering
Den Helder - Overig Nieuws Ontwerpvoorstel tot herbestrating. Den Helder - Overig Nieuws Vreemdelingenloket gemeente Den Helder naar Hoofddorp

Meest gestelde vragen
Den Helder - Meest gestelde vragen Wie maakt en beheert de risicokaart?
Den Helder - Meest gestelde vragen Ik heb een chronische ziekte. Wat kan de gemeente voor me doen?
Den Helder - Meest gestelde vragen Hoe komt een bestemmingsplan tot stand?
Den Helder - Meest gestelde vragen Waar kan ik mijn evenement publiceren?
Den Helder - Meest gestelde vragen Op welke manier kan ik het Zorgloket bereiken?
Gemeente Den Helder controleert streng op horecavergunningen op: 2007-11-29

De gemeente gaat binnenkort alle horecaondernemingen in Den Helder streng controleren op (de naleving van) vergunningen. Het gaat daarbij zowel om de vergunningen die de burgemeester heeft verleend als de vergunningen van het college van burgemeester en wethouders: exploitatie-, drank- en horeca-, aanwezigheids-, en terrasvergunningen. Ook brandveiligheid en milieu-aspecten krijgen bij de controles de nodige aandacht.

Op deze manier krijgt de gemeente in beeld welke horecagelegenheden niet over de juiste vergunningen beschikken en/of niet aan de voorwaarden voldoen. Vervolgens beslist de gemeente welke passende bestuursrechtelijke sancties worden opgelegd. Daarbij is (tijdelijke) sluiting niet uitgesloten.

Het uiteindelijke doel is dat alle horecaondernemingen eind 2008 beschikken over de juiste vergunningen.

De horeca levert een belangrijke bijdrage aan het leefklimaat van Den Helder. De gemeente, inwoners, bezoekers en de horecaondernemers hebben er baat bij dat het gezellig en veilig uitgaan is in Den Helder, zonder gevallen van drankmisbruik en gokverslaving. De gemeente blijft daarom structureel controleren op de naleving van de vergunningvoorwaarden.