Vlaamse toponderzoekers over de 'European Resear ch Council Advanced Investigator Grants'
Mime-Version: 1.0

Time : 09:00:00
Date : 30 November 2007
Sender Name: IWT

Het IWT-NCP en de Vlaamse universiteiten informeren Vlaamse toponderzoekers over de 'European Research Council Advanced Investigator Grants'

Brussel, 30 november 2007 - Vandaag lanceert de Europese Onderzoeksraad (European Research Council, ERC) haar allereerste oproep voor 'ERC Advanced Investigator Grants'.

Het IWT, NCP voor het Zevende Kaderprogramma van de Europese Commissie organiseert samen met de Vlaamse universiteiten en onderzoeksinstellingen en het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) op 3 december e.k. een informatiesessie over deze ERC Advanced Investigator Grants. Ze zijn onderdeel van het Specifieke Programma 'Ideas' van het Zevende Kaderprogramma voor Onderzoek en Ontwikkeling (KP7) van de Europese Unie.

'Ideas' betracht de uniformisering van de Europese onderzoeksfinanciering, de onafhankelijkheid van jonge onderzoekers en de internationale zichtbaarheid van Europese toponderzoekers. De ERC Advanced Investigors Grants in het bijzonder bedelen gevestigde, innovatieve, nog actieve 'Principal Investigators' met een budget voor ground-breaking, high-gain high-risk onderzoek, dat nieuwe mogelijkheden en richtingen opent.
De individuele beurs bedraagt tot M¤ 2,5 voor een periode van vijf jaar. In 2008 is een totaalbudget van M¤ 517 beschikbaar.

De infosessie heeft de steun van de Europese Onderzoeksraad en de diensten van de Europese Commissie. Professor Mathias Dewatripont, lid van het ERC, en doctor Gianpietro Van de Goor, project officer bij de EC, presenteren respectievelijk de globale context, visie en doelstellingen van de ERC Advanced Investigator Grants, en de praktische aspecten van deelname.

150 Vlaamse toponderzoekers hebben zich ingeschreven voor de infosessie.

Meer info : Anne De Brabandere, Ideas National Contact Point voor Vlaanderen (IWT)
Tel: +32 (0)2 788 15 68 - E-mail: adbr@iwt.be
http:// www.europrogs.be/KP7/ideas-erc - www.iwt.be

Over het IWT
Het instituut voor Innovatie door Wetenschap en Technologie of het IWT is een overheidsinstelling die in 1991 werd opgericht door de Vlaamse Regering ter ondersteuning van technologische innovatieprojecten in Vlaanderen. In 2005 verleende het IWT in totaal 230 miljoen EUR subsidies aan innovatiesteun binnen bedrijven, organisaties, onderzoeks- en onderwijsinstellingen in Vlaanderen. Voor kmo's is er een op maat gemaakt KMO-Programma. Naast financiële steun helpt het IWT bedrijven onder andere bij het vinden van de juiste informatie, bij het zoeken van partners in binnen- en buitenland en bij de voorbereiding van projecten in Europese programma's. Het IWT heeft ook een belangrijke coördinatieopdracht die doelt op een hechte samenwerking van alle actoren in Vlaanderen die met technologische innovatie bezig zijn. IWT- Monitoring&Analyse of kortweg M&A doet aan innovatiemonitoring en publiceert regelmatig studies.

Voor meer informatie zie www.iwt.be of tel +32 (0)2 209 09 00.

Link to Press Release - NL