Manpower lanceert Manpower Senior

03/12/2007 06:00



Manpower



Diemen, 3 december 2007 - Per 1 januari 2008 bundelt Manpower alle kennis over en ervaring met oudere werknemers in een nieuwe business unit: Manpower Senior. Daarmee is Manpower de eerste van de grote Nederlandse HR-dienstverleners die de daad bij het woord voegt. Manpower Senior gaat werken voor werknemers en werkgevers, met bemiddeling, advies en onderzoek.

Joyce Oomen, Business Manager van Manpower Senior: "De balans tussen nut en noodzaak om langer te werken is voor iedereen anders. Manpower Senior begeleidt 55-plussers bij een positieve keuze voor werk dat bij hun persoonlijke levensfase past. Werkgevers adviseren we over de inzet of het behoud van oudere werknemers. Bij onze opdrachtgevers stimuleren we leeftijdsbewust personeelsbeleid als investering in een succesvolle toekomst."

Doelgroep 55-plussers
Manpower Senior is opgezet als projectorganisatie binnen Manpower. Bemiddeling in vaste of tijdelijke functies, fulltime of parttime werk of taken voor denkers en doeners vanaf 55-plus is de core business. Daarnaast werkt Manpower Senior met onderzoek, informatie-uitwisseling en bewustwordingsactiviteiten aan een leeftijdsbewuste benadering van de veranderende wereld van werk. De publicatie van het Witboek 'HR-strategieën voor de oudere werknemer' is daar een voorbeeld van.

Witboek oudere werknemer
In het Nederlandse bedrijfsleven houdt maar 10% van de werkgevers zich serieus bezig met behoud van hun oudere werknemers. Slechts 8% heeft een beleid om oudere werknemers te werven. Dit ondanks het dreigende tekort aan talent, ook op sleutelposities. Het nieuwste Manpower Witboek, 'HR-strategieën voor de oudere werknemer', breekt een lans voor leeftijdsbewust personeelsbeleid en geeft concrete tips aan werkgevers om daarmee aan de slag te gaan.

Over Manpower
Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consultingI. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren, waar in totaal 750 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Manpower is actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Het hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Algemeen Directeur is Hans Leentjes. Voor meer informatie over Manpower kunt u terecht op www.manpower.nl.

Foto van Joyce Oomen beschikbaar via www.persupport.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.manpower.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (