Gemeente Den Haag

Winterdienst van start

Vanaf maandag 3 december gaat de winterdienst in Den Haag weer van start. Dat betekent dat de gemeente dag en nacht paraat staat om bij gladheid en opkomende gladheid wegen en fietspaden te strooien. De winterdienst eindigt op 3 maart 2008.

Waar wordt gestrooid?
Doorgaande wegen, kruispunten, viaducten, bruggen, busbanen en fietspaden worden bij gladheid gestrooid. Daarnaast wordt de loop-/fietsroute van Centraal Station naar de binnenstad alléén op werkdagen gestrooid. Zodra er een melding van gladheid binnenkomt, beginnen de strooiwagens binnen een uur met strooien. De volledige route is binnen vier uur gestrooid.

Waar wordt niet gestrooid?
De strooiwagens kunnen niet overal komen. Daarom vraagt de gemeente alle Hagenaars om zelf hun portiek en stoep begaanbaar te houden.

Gratis strooizout
Vanaf 3 december is gratis strooizout verkrijgbaar bij de stadsdeelkantoren in Segbroek, Loosduinen, Escamp, Scheveningen, Laak en Leidschenveen/Ypenburg. Ook Ontwikkelingsbureau Leidschenveen (OBL), Omnigroen (locatie Bezuidenhoutseweg 452a) en de gemeentelijke afvalbrengstations (milieudepots) verstrekken gratis strooizout. Iedereen die zout komt halen moet hiervoor zelf een zak of emmer meenemen. Verzorgingstehuizen kunnen een container strooizout aanvragen, zodat ook daar gestrooid kan worden bij gladheid.

Strooien op maat
De Haagse strooiwagens strooien op maat. Dat wil zeggen dat de strooibreedte en -docering naar behoefte kan worden ingesteld en dus kan verschillen per m2. Hierdoor wordt zuiniger en milieuvriendelijker gestrooid.

Meer informatie
Alle strooiroutes en meer informatie over het bestrijden van de gladheid in Den Haag is te vinden op www.denhaag.nl/gladheid.