Joop van den Ende's Udo Jürgens musical in première

03/12/2007 19:24



Stage Entertainment



De Duitse critici schreven 'fabuleus toneelbeeld' (Die Welt), ' zang en dans met perfectie' (Frankfurter Allgemeine), musical met diepte en ironie' (Kieler Nachrichten), 'Het wonder van Hamburg'(Süddeutsche Zeitung). En er was de enorme bijval van het publiek dat zich minutenlang de handen rood klapte.

Amper twee maanden na de première van Ciske de Rat zag opnieuw een Joop van den Ende musical het licht. In het Hamburgse Operettenhaus aan de Reeperbahn ging zondag Ich war noch niemals in New York in première.

Stage Entertainment is met 18 premières in vier maanden tijd het meest productieve theaterbedrijf ter wereld. Ich war noch niemals in New York is gebouwd rond een twintigtal grote hits van de Duitse zanger Udo Jürgens, die ook in ons land succes had met songs als 'Merci Chérie' en 'Mit 66 Jahre'. Ook André Hazes en Guus Meeuwis hadden succes met Nederlandse covers van Udo Jürgens' songs.

Joop van den Ende: 'Ik voel me bijzonder gelukkig in mijn nieuwe rol. Sinds ik de leiding van Stage Entertainment heb overgedragen aan Henk Kivits kan ik me volledig concentreren op het creatieve proces. We hebben nu twee nieuwe musicals ontwikkeld, waar het publiek met groot enthousiasme op reageert. En er komen nog meer nieuwe titels, zoals de musical rond hits van André Hazes. Dit is een geweldig stimulerende periode voor ons bedrijf en voor mij persoonlijk.'