Gemeente Achtkarspelen


Preventie Advies Team Achtkarspelen

JiF-coördinator Renny Zeilmaker overhandigt wethouder Stellinga de nieuwe folder.

In november 2007 is in de gemeente Achtkarspelen het Preventie Advies Team voor 12-min van start gegaan. Het Preventie Advies Team Achtkarspelen is een onderdeel van Jong in Achtkarspelen (JiF). Het is een team van deskundigen die kennis hebben van hulp en ondersteuning bij problemen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar en het gezin waar zij deel van uitmaken. Het team geeft zelf geen hulp, maar adviseert bij problemen. Daarnaast maakt het Preventie Advies Team afspraken over de te ondernemen stappen en wordt er in de gaten gehouden of de voorgestelde aanpak ook helpt.

Vaste deelnemers van het Preventie Advies Team zijn: de coördinator JiF-Achtkarspelen, de integrale jeugdgezondheidszorg, schoolmaatschappelijk werk, afdeling leerplicht van de gemeente, jeugdwerk, Politie Regio Noordoost en Bureau Jeugdzorg. Alle peuterspeelzalen- en kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en basisscholen kunnen gebruik maken van het Preventie Advies Team. Wanneer ouders zich zorgen maken over hun kind, kunnen zij via bovengenoemde organisaties hun kind aanmelden bij het Preventie Advies Team Achtkarspelen.
Het team komt iedere tweede maandag van de maand bijelkaar in het gebouw van Thuiszorg de Friese Wouden in Surhuisterveen. Aanmelden kan via de JiFcoordinator; Renny Zeilmaker, tel: 06 46 322651 of mailen naar r.zeilmaker@timpaanwelzijn.nl.

Ouders, opvoeders, kinderen en jongeren kunnen ook rechtstreeks voor informatie, vragen over en advies bij opvoeden en opgroeien terecht bij het JiFpunt Achtkarspelen in het gemeentehuis in Buitenpost. Het JiF-punt Achtkarspelen is toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Op de website van www.jonginfriesland.nl (kies JiF-punt Achtkarspelen)staat een schat aan informatie voor de jeugd en hun ouders.