Bond tegen het Vloeken

Bond tegen het vloeken levert borden aan profclubs

Uit recent onderzoek van TNS NIPO in opdracht van SIRE, onder ruim 800 ouders met sportende kinderen, blijkt dat een grote meerderheid (79%) vloeken of schelden als (zeer) negatief bestempelt. Profclubs bestellen bij de Bond tegen het vloeken gratis borden met de slogan Een vloek mist ieder doel.

Het thema respect op en langs het veld is hot en staat op de agenda. Dat blijkt wel uit het feit dat de actuele SIRE-campagne Geef kinderen hun spel terug wordt ondersteund door het NOC*NSF, de veertien grootste Nederlandse sportbonden en een breed SIRE-team van s(up)porters. De KNVB zet zich met de campagne Wat doe jij om voetbal leuk te houden? al langere tijd nadrukkelijk in voor het spelplezier. Iedereen op en rond het voetbalveld moet bekend worden met de gedragsregels die ervoor zorgen dat voetbal leuk blijft, zo is te lezen op de KNVB-website.
Ere- en eerste divisie
Jaarlijks bestellen tientallen amateurvoetbalclubs een bord met de slogan Een vloek mist ieder doel bij de Bond tegen het vloeken. In november bestelden ook profclubs uit de eerste divisie en gisteren Willem ll uit de eredivisie een of meerdere borden. Niet alleen de voetbalsport, ook andere takken van sport kunnen bij de Bond terecht voor een bord met bijpassende slogan en illustratie.

HFC Haarlem
De Bond wil op deze wijze spelers én ouders op een sympathieke manier aan het denken zetten over hun taalgebruik. Vloeken en schelden doet het spelplezier afnemen en leidt niet tot betere prestaties op het veld. Beheers ook in het vuur van de wedstrijd je taal. Respectvolle taal maakt voetbal zoveel leuker, aldus Dino Rasmijn, algemeen manager van HFC Haarlem, een club die onlangs twee borden bestelde bij de Bond.

In de zojuist verschenen nieuwsbrief Kort&Bondig (zie Downloads) bericht de Bond onder meer over de oprichting van een nieuwe vrijwilligerswerkgroep in Houten en in Katwijk.


---

___________

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Bond tegen het vloeken:
Bert Gijsbertse (coördinator) of Rijk van de Poll (directeur), telefoon: 0318 512002, e-mail: info@bondtegenvloeken.nl.


- HFC Haarlem:
Johan Tempelaar, PR, tel. 023-5252233, e-mail:
johantempelaar@hfchaarlem.nl

Een afbeelding van de diverse sportborden kunt u vinden onder Downloads op de website van de Bond tegen het vloeken.

Contactgegevens
Bond tegen het vloeken
Postbus 362
3900 AJ Veenendaal

Telefoon: 0318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl