Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 04-12-2007

Vervelende klant ZEIST Aan het begin van de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 december bedreigde een lastige klant een horecamedewerker.

Rond 00.00 uur kwam een 48-jarige man uit Zeist een horecagelegenheid aan de Slotlaan binnen. Een 25-jarige medewerker van de gelegenheid zag direct dat de man duidelijk te veel had gedronken en weigerde hem alcoholhoudende drank te schenken. De Zeistenaar gedroeg zich vervelend naar andere klanten, waarop de medewerker hem verzocht te vertrekken. Daarop bedreigde de Zeistenaar hem verbaal met de dood. Daarop belde de medewerker de politie.

Een andere klant wist de Zeistenaar te overtuigen het pand toch te verlaten. Toen de politie ter plaatse kwam, was de verdachte vertrokken. Hij werd op de Vijver zittend in een auto aangetroffen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De medewerker deed aangifte van bedreiging. Tegen de verdachte wordt daarvoor proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met te veel op MAARTENSDIJK Op maandag 3 december vond een aanrijding tussen twee autos plaats. Eén van de bestuurders had te veel gedronken.

Rond 16.55 uur reed een 75-jarige automobilist uit gemeente De Bilt over de Koningin Julianalaan. Op de kruising met de Dorpsweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 74-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg, met een aanrijding tot gevolg. Beide betrokkenen liepen geen letsel op.

De politie kwam ter plaatse en beide betrokkenen moesten een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat de 75-jarige automobilist hoogst waarschijnlijk te veel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Daar de man uit medische overwegingen geen ademanalyse af kon leggen, werd bij hem bloed afgenomen. Aan de hand daarvan wordt het bloedalcoholgehalte vastgesteld. Dit laat enige weken op zich wachten. Aan de hand van de uitslag wordt dan bepaald of er wel of niet proces-verbaal tegen de Biltenaar wordt opgemaakt.

Snelheidscontrole ZEIST De politie heeft op maandag 3 december van 13.30 uur tot 14.45 uur een snelheidscontrole op de Woudenbergseweg gehouden. Van 547 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 36 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 80 km/u. De topper reed 107 km/u.