Gemeente Grave

Parkeren blauwe zone centrum Grave; vraag nu nieuwe ontheffingskaart 2008 aan!

Vanaf vandaag (4 december 2007) kunt u een nieuwe ontheffingskaart voor 2008 aanvragen. U komt in aanmerking voor een ontheffingskaart als u voldoet aan de beleidsregels. Deze vindt u hieronder.

De nieuwe ontheffingskaart kunt u aanvragen via een aanmeldingsformulier. Dit formulier vindt u onderaan op deze pagina. U kunt het formulier ook ophalen bij de balie van het stadhuis. Het aanmeldingsformulier moet volledig worden ingevuld en u moet een kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) toevoegen. Uw huidige kaart is geldig t/m 31 januari 2008. Dus vraag tijdig een nieuwe kaart aan om een procesverbaal te voorkomen.

Uw nieuwe kaart krijgt u binnen 1 week nadat uw aanmeldingsformulier is ontvangen. Voor het verlenen van een ontheffing worden kosten in rekening gebracht. Voor aanmeldingsformulieren die worden ontvangen tot en met 31 december 2007 zijn deze kosten 25,50 en met ingang van 1 januari 2008 geldt het nieuwe tarief van 26,50 (onder voorbehoud instemming gemeenteraad).

Gewijzigde Beleidsregels voor het aanvragen, verlenen en gebruiken van ontheffing van de blauwe zone binnenstad

Ontheffingen worden slechts uitgegeven aan bewoners van het gebied dat binnen de blauwe zone valt, en die op het betreffende adres staan ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Grave. Per woning wordt maximaal één ontheffing uitgegeven.

Ontheffing wordt verleend voor maximaal 1 jaar. Een ontheffing is geldig tot en met 31 januari.

Voor het verlenen van een ontheffing worden de kosten in rekening gebracht volgens de geldende legesverordening.

Ontheffingen zijn niet geldig voor de volgende gedeelten van de blauwe zone: Klinkerstraat, Rogstraat, Markt, Hoofdwagt en de Hoofschestraat voor zover gelegen tussen de Bagijnenstraat en de Trompetterstraat.

Hardheidsclausule: de afdelingsmanager Ruimte en Wonen kan gemotiveerd afwijken van bovenstaande bepalingen.

Informatie Mevr. V. Jongejan, cluster Publieksbalie (0486) 477 277.


* Parkeren in blauwe zone, ontheffing. Aanmeldingsformulier.pdf