Gemeente Overbetuwe


Een nieuwe stap in de realisatie van "De Breekenhof" te Driel

Vrijdag 30 november verrichtte wethouder Jan Walraven symbolisch de overdracht van bouwrijpe grond van bouwplan "De Breekenhof" in Driel. In de afgelopen periode is voortvarend gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein voor de 1e fase van het plangebied "De Breekenhof" te Driel. De voorbereidingen zover gevorderd dat de bouwrijpe grond kan worden vrijgegeven.
"De Breekenhof" is een initiatief van gemeente Overbetuwe en Gebr. van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen. De woningontwikkeling wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Gebr. van Wanrooij uit Geffen, Aannemersbedrijf Van Bergen uit Beuningen, H.J.Klomps Project Ontwikkeling BV uit Dinxperlo en Gerard Zaat Ontwikkelingsmaatschappij uit Huissen.

Gevarieerd woningaanbod

In totaal worden de komende jaren, in verschillende fasen, 356 koopwoningen opgeleverd. Deze koopwoningen en voor een beperkt deel huurwoningen zijn verdeeld over rijwoningen, geschakelde woningen, seniorenwoningen, halfvrijstaande woningen, vrijstaand (geschakelde) woningen en appartementen.
Naast dit woningaanbod zijn voor particulieren 45 royale bouwkavels bouwklaar gemaakt.
Gebr van Wanrooij typeren De Breekenhof als een nieuwbouwwijk die garant staat voor kwaliteitswoningen met een zeer breed keuzeaanbod. De stijl van de woningen beschrijft de ontwikkelaar als `mooi door eenvoud' in een bouwstijl die een dorpse sfeer uitstraalt. De woningen kennen een redelijk traditioneel ontwerp met een knipoog naar de jaren '30 en '50 woningen. Voor meer informatie over De Breekenhof zie ook de website www.debreekenhof.nl.

De verkoop van de woningen is ondergebracht bij ABC Makelaars te Arnhem, Timmer & Timmer te Zetten en Zaat Vastgoed Makelaardij te Huissen, Seesink Makelaardij te Dinxperlo. Verkoopprijzen vanaf EUR171.000 v.o.n.
Over de uitgifte van huurwoningen in het plan moeten nog nadere afspraken worden gemaakt.