Gemeente Gouda


Vrijwilligerspenning voor wijkteamlid Korte Akkeren (4-12-2007)

Op maandag 3 december ontving de heer P. (Piet) van Leeuwen de vrijwilligerspenning van de stad Gouda uit handen van wethouder Arnout Menkveld. Hij kreeg de penning vanwege zijn grote inzet als vrijwilliger voor het wijkteam Korte Akkeren.

De heer Van Leeuwen is al zo´n 50 jaar actief in de wijk Korte Akkeren en sinds 1993 als lid van het wijkteam. Binnen het wijkteam was hij de contactpersoon voor de Vogelbuurt. De heer Van Leeuwen was zeer actief in het netjes en onkruidvrij houden van deze buurt. Op maandagmorgen en ook op andere dagen was hij in de straat te vinden met een grote bezem, emmer en vuilniszak. Ook hielp hij anderen bij het snoeien of ophoogwerkzaamheden. Daarnaast is hij actief in de Sacramentskerk.

De heer van Leeuwen is verhuisd naar een andere wijk en heeft op 3 december tijdens de wijkteam-vergadering afscheid genomen van het wijkteam Korte Akkeren.

Vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.