Gemeente Den Haag

Den Haag schoner op weg met aardgas (4 december)

Yvonne Abbring, medewerker van de organisatie HTM, ontving gisteren de sleutels van de aardgasauto van Milieuwethouder Peter Smit bij de remise van de HTM in de Telexstraat. Tijdens de loterij van de Verleidelijk Vervoersdag in september eerder dit jaar won zij een week lang gratis rijden in een aardgasauto. HTM is een van de drie ondernemers en vier particulieren die een week lang gratis een aardgasauto tot haar beschikking heeft.

Wethouder Smit: "Ik vind het belangrijk dat niet alleen de gemeente, maar ook de inwoners en ondernemers van Den Haag zich bewust worden van de mogelijkheden van de aardgasauto."
Yvonne Abbring van de HTM zegt de aardgasauto graag uit te proberen en is benieuwd naar het gebruik en comfort van deze auto.

Rijden op aardgas
Aardgas is de schoonste fossiele brandstof. Daarom levert rijden op aardgas een grote bijdrage aan een betere luchtkwaliteit. Daarnaast draagt aardgas ook bij aan vermindering van uitstoot van broeikasgassen en veroorzaakt aardgas minder geluid.

De gemeente Den Haag bezit inmiddels flink wat duurzame vrachtwagens, bestelwagens, veegwagens en 'gewone' personenwagens. Tussen nu en 2010 gaan ongeveer 350 gemeentelijke auto's over op aardgas. In 2006 is er op het Forepark een aardgastankstation geopend. De gemeente Den Haag maakt ook al gebruik van hybride auto's, die deels op elektriciteit rijden.