Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Metaaltechniek (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

4 december 2007, Utrecht
------

Kans op doorstart voor Nederhoed Staalbouw

CNV Metaaltechniek verwacht dat een doorstart mogelijk is voor het failliete Nederhoed Staalbouw uit Heerenveen. CNV-bestuurder Marieke den Hollander leidt dat af uit gesprekken met de curator. "We hopen dat zoveel mogelijk mensen hun baan kunnen behouden."

Bij het staalbedrijf, dat stalen constructies maakt voor onder meer gebouwen en stadions, werken 39 mensen. Zij zijn vanmorgen door de curator geïnformeerd over de situatie. Voor een doorstart zijn verschillende mogelijkheden, zegt Den Hollander. "Er heeft zich ten minste een externe partij gemeld. Maar er is nog een andere interessante optie, die eigenlijk onze voorkeur heeft. Enkele werknemers, die veel verstand hebben van de staalbusiness, willen namelijk graag zelf met het bedrijf verder. Als dat kan, zou dat heel mooi zijn. Want zij hebben in ieder geval het vertrouwen van de werknemers. Het is een hechte club, die graag bij elkaar wil blijven." Ook de huidige directeur overweegt een doorstart, maar volgens Den Hollander is dat geen

reële optie. "Er is in de afgelopen periode te veel gebeurd. Het management is niet goed geweest, de mensen hebben daar helemaal geen vertrouwen meer in."

CNV Metaaltechniek heeft er bij de curator op aangedrongen dat bij een mogelijke doorstart zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden blijft, en dat de werknemers kunnen rekenen op dezelfde arbeidsvoorwaarden. "De curator heeft daar gelukkig oog voor. Hij houdt ons de komende tijd op de hoogte."