Gemeente Hellevoetsluis


Bewoners kiezen speelvoorzieningen `

In vervolg op de vaststelling van de speelruimtenota "Samenspel" is aan OBB-Ingenieursbureau opdracht gegeven om voor elke wijk een wijkspeelplan op te stellen. OBB heeft kinderen uit verschillende buurten betrokken middels rondgangen, enquêtes en het maken buurtplattegronden om zodoende de behoeften te kunnen bepalen. Vervolgens zijn o.a. op basis van behoeften, demografische en geografische gegevens en de vastgestelde speelruimtenormen de wijkspeelplannen in concept opgesteld.

De concept wijkspeelplannen zijn besproken in een werkgroep - met daarin vertegenwoordigers van Stichting Anders Spelen, Maasdelta, Stichting PUSH, Wijkbeheer en gemeente - waarna de wijkspeelplannen in juli 2007 definitief gemaakt zijn.

Binnen de (financiële) kaders van het gemeentelijk vervangingsprogramma "speelvoorzieningen" en op basis van de wijkspeelplannen, zijn er in 2006 al een 15-tal speelplaatsen aangepast (Hellevoetsluis Z-W en Nieuw Hellevoet). Ook dit jaar worden er weer zo'n 15-tal speelplaatsen vernieuwd in de wijken Kooistee en Struyten. Ook worden er een aantal skatetoestellen op skatepark "Upperground" vervangen (uitvoering 1e kwartaal 2008). In 2008 zullen er een groot aantal speelplaatsen in de wijken/dorp Bonsen Hoek, Ravense Hoek en Nieuwenhoorn onder handen worden genomen.

Om de bewoners te betrekken bij de besluitvorming, zijn er vier bedrijven (Kompan, Boer, Replay en Nijha) uitgenodigd om per speelplaats een herinrichtingsplan op te stellen. Deze plannen worden momenteel verstuurd naar de direct omwonenden van de speelplaatsen. Zij kunnen nu door middel van het invullen van een antwoordformulier hun keuze kenbaar maken. De bewoners worden verzocht het antwoordformulier met hun keuze voor 14 december aan de gemeente terug te sturen.

12/03/2007