Gemeente Ede

nummer 251 / Ede, 4 december 2007

Eén toeristische organisatie voor de Veluwe?

De Veluwegemeenten en de provincie starten een onderzoek naar de mogelijkheden van één toeristische organisatie voor de Veluwe. In zon organisatie zouden de drie regio VVVs en het Veluwes Bureau voor toerisme op moeten gaan. Een procesmanager moet dit onderzoek uit gaan voeren.

De Veluwe is voor de gemeente Ede erg belangrijk. Meer dan 80% van de overnachtingen vindt plaats op de Veluwe. Met één organisatie voor promotie en toerisme kan de Veluwe beter voor het voetlicht worden gebracht. Één organisatie biedt meer mogelijkheden voor vernieuwing van gastheerschap en informatievoorziening. de huidige situatie met drie regio-VVVs en een Veluws Bureau voor Toerisme is te versnipperd.

Het bedrijfsleven (RECRON) is een voorstander van het idee. De VVV Veluwe Vallei werkt mee aan het haalbaarheidsonderzoek.

De procesmanager wordt ingehuurd door de provincie en de Veluwe-gemeenten gezamenlijk. Hij of zij moet per gemeente de mogelijkheden voor één organisatie in beeld brengen. Daarbij zal hij of zij ook aandacht moeten schenken aan de randregios, zoals (in het geval van Ede) de Gelderse Vallei. In Ede zal dit gebeuren in overleg met het bedrijfsleven en de VVV.

---