Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dorpsbezoek college aan Driebergen-Rijsenburg

Het college van burgemeester en wethouders was maandag voor de tweede keer dit jaar op bezoek in Driebergen-Rijsenburg. Het college stapte ook dit keer s middags op de fiets om een tocht langs diverse stopplaatsen te maken. Op deze manier kwam het college in gesprek met de inwoners. Er werden vooral vragen gesteld en tips gegeven over verkeer en veiligheid. Dit onderwerp houdt veel mensen in Driebergen-Rijsenburg bezig. Tijdens het avondprogramma in Zalencentrum Nieuw Salem presenteerden verenigingen zich en gingen in gesprek met de burgemeester en de wethouders.

Verder was een van de belangrijkste gespreksonderwerpen op deze avond de toekomstige verbreding van de rijksweg A12 en de ondertunne¬ling van het spoor. Dit was ook al het geval tijdens de dorpsbezoeken in Maarn en Maarsbergen. Namens Rijkswaterstaat gaf Arend Ens een presentatie. De aanleg van extra rijbanen tussen Lunetten en Veenendaal, in beide richtingen, staat gepland voor de komende jaren. Het onderzoek naar de luchtkwaliteit ter plekke kan voor vertraging zorgen.

Halverwege de avond was er een gesprekscarrousel. Bezoekers maakten goed gebruik van de mogelijkheid om aan verschillende tafels met de burgemeester of een van de wethouders in gesprek te gaan.

Volgend jaar staan er weer dorpsbezoeken op de agenda van het college. In Gemeentenieuws houden wij u op de hoogte.

Laatst gewijzigd: 4 december 2007