Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070805950

Vragen van de leden Wilders en Bosma (beiden PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de weigering van het Haags Gemeentemuseum om foto's van de profeet Mohammed als homo te exposeren. (Ingezonden 4 december 2007)


1
Bent u bekend met de berichten `Haags museum weert Mohammed als homo' en `Museum laat kunstenares vallen'? 1), 2)


2
Deelt u de mening dat foto's waarop de profeet Mohammed als homo staat afgebeeld en een video getiteld `Allah o gaybar' gewoon in een Nederlands museum geëxposeerd moeten kunnen worden? Zo neen, waarom niet?


3
Deelt u de mening dat deze laffe houding van het Haagse Gemeentemuseum om de foto's niet te exposeren een krachtige veroordeling verdient?


4
Is het waar dat het Haags Gemeentemuseum én de kunstenares zijn bedreigd door moslims en dat dit de reden is voor het weigeren van de foto en de video? Deelt u de mening dat dreigementen geen reden mogen zijn voor aantasting van de vrijheid van meningsuiting?


5
Bent u bereid de subsidie voor het Haags Gemeentemuseum per direct in te trekken en u in te spannen voor het ontslag van de directeur van dit museum? Zo neen, waarom niet?


1)
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/laatstenieuws/article858509.ece/Haags_museum_weert_M ohammed_als_homo

2)
http://www.depers.nl/cultuur/132867/Museum-laat-kunstenares-vallen.html