Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 4 december

Fryslân, 04-12-2007 o Politieberichten van maandag 3 december 07.00 uur t/m dinsdag 4 december 07.00 uur.

Stiens: politie zoekt getuigen van aanrijdingongeval met letsel De politie zoekt getuigen van een aanrijding op zaterdagmiddag 1 december op de Bredyk. Twee personenautos waren daar frontaal op elkaar gebotst, waarbij één van de bestuurders gewond raakte. De gewonde, een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden, was waarschijnlijk gedeeltelijk op de verkeerde weghelft terecht gekomen, waardoor beide voertuigen elkaar vrijwel frontaal raakten. De vrouw werd met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. De inzittenden van de andere auto, die bestuurd werd door een 47-jarige inwoner van Finkum, bleven ongedeerd. De politie heeft alleen nog maar met de direct betrokken, de bestuurders en de inzittenden, gesproken. Om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen worden getuigen gezocht van de aanrijding. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844.

Sumar: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Solcamastraat. Tussen vrijdagavond en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werden 13 koperen aardingskabels van 10 meter per stuk weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 53-jarige inwoner van Burgum aangifte.

Heerenveen: vijf gewonden bij twee kettingbotsingen
De politie heeft maandagmorgen op de A7 nabij Heerenveen twee kettingbotsingen afgehandeld, waarbij vijf gewonden vielen. Als gevolg van de aanrijdingen liep het verkeer in en rondom Heerenveen helemaal vast en ontstond er een file van ruim 20 kilometer. Omstreeks 06.50 uur ontstond de eerste aanrijding, waarbij acht autos betrokken waren. Hierbij raakten twee inzittenden, leeftijd en woonplaats onbekend, gewond. De twee slachtoffers werden met rug- schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Omstreeks 07.00 uur vond er een tweede kettingbotsing plaats, waarbij vijf voertuigen betrokken waren. Drie bestuurders (leeftijd en woonplaats onbekend) werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Nadat Bureau Verkeersongevalanalyse beide aanrijdingen had onderzocht en de betrokken voertuigen waren weg gesleept, kon de snelweg omstreeks 09.45 uur weer worden vrij gegeven.

A31 Midlum: spookrijdster veroorzaakt aanrijding
De politie heeft maandagochtend op de A31 nabij Midlum een aanrijding afgehandeld. Een 76-jarige bestuurster uit Tzum was door nog onbekende oorzaak met haar auto op de verkeerde rijbaan terechtgekomen. Een 54-jarige automobilist uit Franeker kon nog net de spookrijdster ontwijken door met zijn auto tegen de vangrail te rijden. De vrouw uit Tzum kwam vervolgens met haar auto in de berm en belandde uiteindelijk met haar voertuig in de sloot. Met behulp van omstanders werden de vrouw en haar twee passagiers van 81 en 93 jaar uit de auto gehaald. Alle betrokken bleven ongedeerd. De politie heeft de drie vrouwen naar huis gebracht. Het rijbewijs van de 76-jarige bestuurster is ingevorderd.

Menaldum: brand in bus
De politie heeft maandagochtend op de Mieddyk de brandweer geassisteerd bij een brand in een lijndienstbus. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de motor van de bus. Ondanks de snelle komst van de brandweer kon worden voorkomen dat de bus geheel verloren ging. De gemeente heeft de weg afgezet en de restanten van de bus opgeruimd.

Leeuwarden: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Icarusweg. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een raam. In het pand werd een kluis opengebroken, waaruit een geldbedrag werd weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 36-jarige inwoner van Sintjohannesga aangifte.

Leeuwarden: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag op de Frittemastate een aanrijding afgehandeld, waarbij een 18-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. Een 58-jarige automobiliste uit Leeuwarden verleende geen voorrang en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Menaldum: vrouw van fiets gevallen
De politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Graldasingel. Een 61-jarige fietsster uit Menaldum was daar door onbekende zaak ten val gekomen. Ze werd met letsel aan haar gezicht voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht.

Burdaard: vernielingen schoolgebouw
De politie onderzoekt vernielingen die afgelopen weekend werden gepleegd aan een schoolgebouw aan de Schoolstraat. Van het gebouw werden vier regenpijpen vernield, waardoor waterschade ontstond. Een 55-jarige inwoner van Gytsjerk deed aangifte.

Sneek: auto te water
De politie heeft maandagmiddag hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Stadsrondweg-noord. Een 69-jarige automobilist uit Hilaard was daar door nog onbekende oorzaak met zijn auto te water geraakt. Hij werd door omstanders en twee politieagenten uit zijn auto gehaald. De bestuurder werd daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek vervoerd.

Mantgum: inbraak winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan De Dobbe. In de nacht van maandag op dinsdag werd een raam geforceerd, waarna een bedrag van enkele duizenden euros werd weggenomen. Een 60-jarige inwoner van Mantgum deed aangifte.