GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil klimaatklok op Coolsingel

Rotterdam, 4 december 2007

Als het aan GroenLinks-raadslid Arno Bonte ligt, kunnen Rotterdammers straks precies zien hoe ver hun stad gevorderd is met de klimaatdoelstelling. Hij wil dat er op de Coolsingel een zogenaamde 'klimaatklok' wordt geplaatst die de voortgang van de CO2-reductie aangeeft en de dagen aftelt tot de reductiedoelstelling is gehaald.

Rotterdam heeft zich voorgenomen om tot 2025 de uitstoot van broeikasgassen met 50 procent te reduceren ten opzichte van het niveau in 1990. 'Om die doelstelling te halen moet er jaarlijks 3 procent minder CO2 worden uitgestoten', licht Bonte toe, 'Rotterdammers kunnen via de klok controleren of het stadsbestuur voldoende op schema ligt.'

Naast een totaalscore wil Bonte op de klimaatklok de voortgang per sector zichtbaar maken. Voor de sectoren industrie, haven, verkeer, kantoren en woningen kan zo afzonderlijk bekeken worden wie er meer en minder zijn best doet. Volgens het GroenLinks-raadslid is een klimaatklok een goede stimulans voor Rotterdammers om zelf meer aan klimaatbeleid te doen. 'De resultaten zie je direct terug'.


--------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 247 59 207