Kinderen protesteren tegen parkeergarage onder hun speeltuin


AMSTERDAM OUD-WEST, 20071203 -- insdag 4 december a.s. vindt er in Amsterdam Oud-West een lawaai-optocht plaats. Het is een protest tegen de plannen van het stadsdeel Oud-West om onder de speeltuin op het J.J. Cremerplein een parkeergarage te bouwen.

Een dergelijke parkeergarage betekent dat minimaal 20 grote, onvervangbare bomen zullen verdwijnen op een van de weinige groene (speel)plekken in Oud-West. Ook een deel van de speeltuin -het kloppend hart van de buurt- moet wijken voor drie "inrijdhuisjes".

Het aantal parkeerplaatsen en dus ook het autoverkeer zal toenemen met ruim 70%. Dat zal ook leiden tot verslechtering van de luchtkwaliteit. Een zeer ongewenste situatie omdat als het gaat om luchtvervuiling juist kinderen tot de meest kwetsbare groep behoren.

Bovendien is een alternatieve locatie beschikbaar. Het naburig stadsdeel De Baarsjes wil onder het vlakbij gelegen Surinameplein in samenwerking met Oud-West al een ondergrondse parkeergarage realiseren.

Om duidelijk te maken dat de kinderen belangrijker zijn dan parkeerplaatsen en auto's is er dinsdag een lawaaioptocht met veel kinderen en heel veel herrie.

datum: 4 december 2007
18.30 vertrek J.J. Cremerplein
19.30 aankomst Stadsdeelkantoor Amsterdam Oud-West , Kwakerstraat 3



//////////////////////////////////////////////////////////////////////

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ron Meulensteen
voorzitter van bewonersvereniging Wij, Jan Cremer
tel: 06 - 55 11 79 83 of
e-mail: ronmeul@xs4all.nl

Zie ook www.cremerplein.nl





Wij, Jan Cremer