Nieuwe multimediale toepassingen op Christelijke Concert Agenda


EDE, 20071204 -- Op de Christelijke Concert Agenda (CCAgenda) is het vanaf vandaag mogelijk filmpjes en geluidsfragmenten te plaatsen. Muziekliefhebbers die al een concert invoeren, kunnen deze multimediale toepassingen gratis erbij plaatsen. Deze concerten krijgen extra aandacht. Ook de bezoekers van CCAgenda.nl hebben er baat bij: dagelijks geeft de redactie een filmpje extra aandacht.

Filmpje

Naar een concert van gospelzanger Michael W. Smith? Een orgelconcert van Martin Mans beluisterd? Of een uitvoering van het Holland Boys Choir bezocht? Vanaf vandaag zijn op CCAgenda.nl door bezoekers ge-uploade filmpjes en geluidsbestanden te zien en te horen. Uitvoeringen van koren, gospelconcerten, optredens van christelijke musici en dergelijke zijn gratis op CCAgenda.nl te zetten. Via een eenvoudige handeling kan bij het invoeren van een concert de video-opname, bijvoorbeeld van Youtube of Myspace, of geluidsfragment toegevoegd worden bij het in te voeren concert. Via een eenvoudig herkenbaar icoontje is te zien of het een video of geluidsfragment betreft.


Keuze

De redactie van CCAgenda.nl plaats bovendien dagelijks een filmpje op de voorpagina. Wie naar CCAgenda.nl surft, ziet elke dag 'De keuze van de redactie'. Redacteuren snuffelen op internet naar relevante beelden van concerten en uitvoeringen. Beslist de moeite waard om te volgen, bezoekers krijgen op deze manier een completere indruk van muzikant, koor of cabaretier.

Volgens Nando Eskes, uitgever van CCAgenda.nl, is het een waardevolle aanvulling op de succesvolle website. "Ik ben blij dat we deze functie aan onze bezoekers kunnen aanbieden. Het geeft mensen die een concert bezoeken een idee wat er plaats gaat vinden. Het is een nieuwe mogelijkheid op onze succesvolle website, waar koren, musici en gospelzangers zeker gebruik van gaan maken."


Concerten

Met ongeveer 500 concerten biedt CCAgenda.nl een uitgebreide lijst met alle evenementen op het gebied van christelijke muziek. Uitvoerenden en organisatoren maken steeds meer van de gelegenheid gebruik om hun concerten in te voeren. Naast de agenda vindt de bezoeker actueel nieuws over christelijke musici uit binnen- en buitenland. Dagelijks bezoeken zo'n 500 tot 700 mensen de Christelijke Concertagenda.