vbv De Graafschap

PROJECT 'SCOREN VOOR GEZONDHEID' VAN START BIJ DE GRAAFSCHAP

Joost Volmer en Berry Powel tekenen gezondheidscontract met 70 kinderen uit Doetinchem.

Op dinsdag 4 december 2007 start het project Scoren voor Gezondheid bij de Graafschap.

Staatssecretaris Bussemaker gaf op 2 oktober bij Feyenoord de aftrap voor dit landelijke gezondheidsproject voor kinderen. Met Scoren voor Gezondheid zetten betaald voetbalspelers uit de Eredivisie leerlingen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl.

Op dit moment kampt 14% van de kinderen in Nederland met overgewicht. En dat percentage is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Met Scoren voor Gezondheid verwachten de initiatiefnemers deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Voetballers uit de Eredivisie geven de kinderen als rolmodel het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding. Het project richt zich op kinderen van 9-12 jaar uit de bovenbouw van de basisschool. Met Scoren voor Gezondheid ervaren kinderen hoe plezierig het is om te bewegen en je fit te voelen.

Ook bij de Graafschap zullen profvoetballers het goede voorbeeld geven. Tussen 09.00 uur en 14.00 uur zal een programma met clinics en een fit- en gezondheidstest plaatsvinden op het trainingscomplex de Bezelhorst te Doetinchem. 70 kinderen beloven door het ondertekenen van een contract met één van de voetballers actief aan hun gezondheid te werken. Op school komen vervolgens verschillende thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. Met een tweede fit- en gezondheidstest sluiten de kinderen 20 weken later het project af en ontvangen ze een diploma.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Loterij, het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en de Stichting Meer dan Voetbal met als doel een gezonde leefstijl bij kinderen te promoten.


-----------------------


---- --