Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27-11-2007

"Prettige feestdagen" , niet voor ieder kind vanzelfsprekend!

De Sint en zijn Pieten zijn weer aan Nederlandse wal en zullen tot en met 5 december veel kinderen verblijden met kado's en snoepgoed. "Prettige feestdagen" is rond de maand december een veel gebruikte uitdrukking, maar is dit wel zo vanzelfsprekend?

In Nederland komen per jaar zo'n 250.000 kinderen in aanraking met jeugdzorg. Ruim tien procent hiervan heeft behoefte aan intensieve hulp en verblijft dagelijks in verschillende instellingen omdat zij hier de aandacht krijgen die zij nodig hebben. Deze groep kinderen wordt dikwijls vergeten en blijft daardoor vaak met "lege schoenen" achter. Juist voor deze groep zijn de feestdagen een belangrijke periode in het jaar. Met deze gedachte heeft Whoozz.com de actie "prettige feestdagen" opgezet in samenwerking met 15 partners.

Na raadplegen van "Nationaal Fonds Kinderhulp" is Whoozz.com in contact gekomen met verschillende instellingen welke zeer goed reageerden op deze actie en open stonden voor een bezoek van de goedheiligman en zijn Pieten. In de periode rond Sinterklaas gaan de Sint en zijn Pieten in een 10 meter lange stretched Hummer limousine langs bij de kinderen om ze te verblijden met kado's en snoepgoed.

Dit is het eerste jaar dat de internetportal een dergelijke actie organiseert en heeft hierop al vele positieve reacties ontvangen. Met de gedachte 'vele handen maken licht werk' doet de Whoozz.com een oproep aan sponsoren om deel te nemen aan het initiatief van volgend jaar. Op deze manier kunnen ze namens bedrijfsvoerend Nederland nog meer kinderen die onder toezicht staan van jeugdzorg een hart onder de riem steken.

Meer informatie over deze actie en het initiatief voor volgend jaar kunt u vinden op www.whoozz.com

EINDE PERSBERICHT

NOOT AAN DE REDACTIE:

Wij hopen oprecht dat u bereidt bent dit persbericht te plaatsen zodat wij volgend jaar een grotere actie op kunnen zetten en hierdoor meer kinderen kunnen verblijden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joris Has, Afdeling Marketing. Tijdens kantooruren te bereiken op 010-427 6760, buiten kantooruren 06-16912588