Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 5 oktober 2007

In Pdf (2,9 Mb) en in tekst


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen bouwvergunningen

* Bezwarencommissie op 17 december

* Drukbezochte bewonersavond in Zuidwijk

* Eindejaarsbijeenkomst Ondernemerstafel

* Horeca-actie in Carnisse en Oud-Charlois
* Felicitaties voor S-Triple-T

* IJspaleis weer in Pendrecht

* Victory Outreach stopt bandrepetities

* Verkeerssituatie Carnisse verbetert

* Ansichtkaarten van fotowedstrijd

---

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Vergunning verleend:

1. aan Stichting Kunst en Cultuur Initiatieven Charloisse Kerksingel voor het gebruiken van een geluidsinstallatie op vrijdag 30 november 2007 van 16.00 uur tot 19.00 uur en voor het afsluiten van de Wolphaertstraat (het gedeelte vanaf huisnr. 55 t/m 15) in verband met de oplevering van renovatie ateliers in de Wolphaertstraat (besluit 26 november 2007);
2. aan GGD Rotterdam Rijnmond, Cluster Infectieziektebestrijding Sectie SOA/HIV, voor het laten optreden van een brassband op zaterdag 1 december 2007 van 12.30 uur tot 12.45 uur nabij de ingang van wijkgebouw De Middelburgt op het Plein 1953, in verband met het houden van een informatiemiddag in wijkgebouw De Middelburgt in het kader van Wereld Aids Dag (besluit 26 november
2007);

Vuurwerkbesluit:

Vergunning verleend

1. voor het afsteken van theatervuurwerk in sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy op 23, 24, 25, 26, 27, 30 en 31 januari 2008 en op 1, 2 en 3 februari 2008 tussen 20.00 uur en
23.30 uur, tijdens de Vrienden van Amstel LIVE! (besluit 29 november 2007).

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:

1. voor het kappen van twee sparren in de voortuin Smitshoekseweg
191. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. ouderdom. Met herplantplicht (besluit 30 november 2007);

2. voor het kappen van een wilg, een esdoorn, een es en 350 m2 bosplantsoen op het achterterrein van het Crematorium aan de Maeterlinckweg 101. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. de uitbreiding van het gedenkveld. Met herplantplicht; er zullen 290 groenblijvende heesters worden geplant (besluit 30 november 2007).

Verkeer:

Besluit tot:

1. het intrekken van het verkeersbesluit d.d. 31 oktober 1995, lid
6, sub f, inhoudende de verplichting tot het volgen van de aangegeven rijrichting op de kruising van wegen gevormd door de Dorpsweg en de Gruttostraat . Hiermee wordt het mogelijk vanaf de Gruttostraat af te slaan naar de Dorpsweg (besluit 29 november
2007).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:


1. voor het oprichten van een gebouw aan de Brielselaan 7. Het is de bedoeling om op het complex van Quaker Oats de bestaande vleugel met het ketelhuis te slopen en op deze locatie een productiegebouw voor cruesli te realiseren. Het gebouw zal worden gebouwd in twee bouwlagen en heeft een hoogte van circa 14 meter (bouwvergunning fase
1) (besluit 16 november 2007);


2. voor het veranderen van de winkelpui op de begane grond aan de Katendrechtse Lagedijk 307-309 (besluit 20 november 2007);


3. voor het plaatsen van een paneelschildering op het bordes van het busdek aan de noordzijde van het metrostation aan Zuidplein 10 (besluit 21 november 2007);


4. voor het veranderen van twee entrees en het plaatsen van een nieuw reclameportaal voor de autoshowroom, alsmede voor het plaatsen van diverse reclame-uitingen op het terrein, van het Renault autobedrijf aan de Charloisse Lagedijk 946 (besluit 19 november 2007).

Vergunning geweigerd:


1. voor het plaatsen van een houten berging voor de opslag van speelmateriaal aan de Meyenhage 411 (besluit 20 november 2007).

Bouwverordening:

Vergunning verleend:


1. voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal uit het ketelhuis van de technische ruimte op de vijfde bouwlaag van het winkelcentrum aan het Zuidplein (besluit 16 november 2007).

Vrijstelling bestemmingsplan verleend:


1. voor het wijzigen van het gebruik van het gebouw aan de Krabbendijkestraat 520. Het is de bedoeling het bestaande bouwwerk (de Schalmei), waarin nu een muziekcentrum voor diverse muziekverenigingen (fanfarekorpsen) is gevestigd, te verruimen met feestzaal voor het organiseren en houden van onder andere bruiloften (besluit 15 november
2007).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:


1. voor het plaatsen van een ventilatiepijp, Krabbendijkestraat 63;
2. Voor het vernieuwen van de kozijnen (in de bestaande gevelopeningen), Bas Jungeriusstraat 152C.

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bouwplannen kan worden verkregen bij de afdeling Vergunningen, Galvanistraat 15, tel. 010 - 489 4966 (tussen 9.00 12.00 uur en 13.00 17.00 uur). De bouwinspecteur de heer L. Zinkhaan houdt op maandag van 15:30 uur tot 16:30 uur spreekuur in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 .

Rotterdam, 5 december 2007

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Bezwarencommissie op 17 december

De Bezwarencommissie van de deelgemeente Charlois vergadert op maandag
17 november aanstaande. De vergadering wordt gehouden in de Waalhavenzaal in het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11 en begint om 10.00 uur

Agenda


1. 10.00 uur Voorbespreking.


2. 10.30 uur Behandeling van het bezwaarschrift van de heer R.M. Geluk inzake afwijzing plaats in fietstrommel.


3. 11.30 uur Beraadslaging agendapunt 2.

Wat betreft agendapunt 2 is de hoorzitting openbaar.

De stukken die op deze agenda betrekking hebben zijn voor belanghebbenden ter inzage. U moet daarvoor een afspraak maken met dhr. T. Revet, tel. (010) 410 74 82. Wanneer u de stukken komt inzien, moet u uw legitimatiebewijs meenemen.

Drukbezochte bewonersavond in Zuidwijk

Maar liefst tegen de 170 bewoners uit Zuidwijk trotseerden op dinsdagavond 27 november weer en wind om in De Larenkamp te discussiëren over veiligheid.

Die avond werden onder meer het deelgemeentelijke wijkveiligheidsactieprogramma voor Zuidwijk, de plannen van de politie voor de buurt en de aanpak van overlastgevende groepen jongeren gepresenteerd. Verder gaf Charlois Welzijn een presentatie over jongeren in Zuidwijk en liet het project Watch Out, waarbij jongeren een oogje in het zeil houden in de buurt, zien wat het doet.

Na de presentaties was het tijd voor discussie met de zaal en konden de bewoners vrage stellen aan een panel, bestaande uit vertegenwoordigers van politie, deelgemeente, Vestia, Gemeentewerken en Watch Out. Aan de orde komen onderwerpen als veilige schoolroutes, de bereikbaarheid van het politie-telefoonnummer en overlastgevende jeugd, terwijl bewoners ook klachten over de openbare ruimte aankaartten.

Politie, Gemeentewerken, Vestia, CharloisWelzijn en deelgemeente kregen ruim 70 vragen te beantwoorden, zowel mondeling als na afloop op schrift. De gedane suggesties en opmerking worden bovendien opgenomen in het deelgemeentelijke Wijkveiligheidsactieprogramma 2008.

Eindejaarsbijeenkomst Ondernemerstafel

Rond de 80 ondernemers uit Charlois namen op donderdagavond 29 november deel aan de eindejaarsbijeenkomst van de Ondernemerstafel. Natuurlijk werd teruggekeken naar het bijna voorbije jaar. Een jaar waarin Rotterdam-Zuid en dus ook Charlois- op het gebied van de economische ontwikkeling prominent op de agenda staat. Maar er is ook oog voor de toekomst, met ontwikkelingen als de transformatie van het Waalhavengebied, de Economische Kansenzones en de ontwikkeling van de Creative Factory in de Maassilo. Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst werden hierover presentaties gegeven en konden de aanwezigen vragen stellen en opmerkingen maken.

Maar de Charloise Ondernemerstafel is natuurlijk ook bij uitstek de plek om te netwerken. In een ongedwongen sfeer konden ondernemers nader kennismaken met elkaar en met de aanwezige dagelijks bestuurders en deelraadsleden.

Horeca-actie in Carnisse en Oud-Charlois

Afgelopen woensdag, 28 november, heeft de deelgemeente Charlois alweer de vierde en tevens de laatste horeca-actie van dit jaar gehouden. Dit keer in de wijken Carnisse en Oud-Charlois.

Medewerkers van de Politie, de Vreemdelingenpolitie, de Douane, Gemeentebelastingen, DCMR, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de deelgemeente bezochten tien ondernemingen.

Doel is, om eventuele overlast en onrechtmatigheden op te lossen, de kwaliteit van horecaondernemingen te verbeteren en de naleving van wet- en regelgeving te bevorderen.

Gecontroleerd wordt op vergunningen, illegale arbeid, veiligheid- en milieueisen, onrechtmatigheden met betrekking tot sociale uitkeringen en de gemeentelijke belastingheffingen

Resultaten

De Politie-Horecataken dient voor één onderneming een sluitingsvoorstel in bij de burgemeester, omdat er een Bulgaarse vrouw illegaal aan het werk was. Dit wordt ook doorgegeven aan de Arbeidsinspectie, die een boete kan opleggen van 4. 000,--. Deze ondernemer krijgt ook een bestuurlijke waarschuwing, omdat de beheerder voor de derde keer niet aanwezig was op het moment dat de politie kwam. Daarnaast krijgt de exploitant een proces verbaal, vanwege de prijzen op de behendigheidsautomaat en een mondelinge waarschuwing, omdat de bestaande situatie niet overeenkomt met de exploitatievergunning. Verder wordt nader onderzoek ingesteld naar aanwijzingen van prostitutie.

Gemeentebelastingen trof vier nieuwe belastingplichtigen aan, die elk een naheffing zullen krijgen voor het niet betalen van de precario- en reclamebelasting.

DCMR gaf twee waarschuwingen voor het niet jaarlijks laten keuren en onderhouden van de brandblusmiddelen en de cv-installatie. Twee andere ondernemers kregen een waarschuwing omdat er geen passende deksels voor de frituurpannen waren. Een andere ondernemer kreeg een waarschuwing omdat hij geen logboek voor de koelinstallatie bijhoudt. Verder werden waarschuwingen uitgedeeld voor het niet beschermen van de gasflessen tegen omvallen en het niet direct toegankelijk maken van de hoofdkraan van de gasleiding.

De Douane noteerde de gegevens van alle bonnen en facturen en gaat controleren of de accijnzen voldaan zijn.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid trof twee werknemers aan die ook een uitkering hadden. Hun uitkering zal worden beëindigd. Van alle andere aangetroffen personen wordt ook nader onderzocht of er sprake is van uitkeringsfraude.

De Vreemdelingenpolitie trof geen illegalen aan.

Felicitaties voor S-Triple-T

Op vrijdag 23 november ging Lionel Martijn op bezoek bij de streetdancegroep S-Triple-T. Deze Charloise streetdancegroep werd in oktober tweede in de leeftijdscategorie 10-13 jaar tijdens het WK Streetdance in Belgrado. De club meiden trainde voorafgaand aan het WK zeker drie keer per week in sportschool Bodies Health Club aan de Slotboomstraat in Oud-Charlois, hun vaste thuisbasis. Eerder dit jaar won S-Triple-T al het Nederlands kampioenschap.

Lionel Martijn ging hen met deze prestaties feliciteren. (foto: David Rozing).

IJspaleis weer in Pendrecht!

Van 10 t/m 16 december strijkt het IJspaleis weer neer op Plein 1953 in Pendrecht. Dé plek in Pendrecht waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen eten en samen kunnen leren schaatsen. Met dit jaar voor het eerst een kunststof ijsbaan!

Net als voorgaande edities is er ook dit jaar weer een uitgebreid programma, waarbij de scholen in Pendrecht worden betrokken. Zo worden schaatslessen en wordkshops gehouden voor de leerlingen van de Pendrechtse basisscholen, met als hoogtepunt het schaatsen van de Elfstedentocht. Verder zijn er optredens, demonstraties en exposities van al het moois dat op de kindercampus is gemaakt tijdens de ouder- en kindmiddagen.

Er worden gezellige avonden georganiseerd voor en door verschillende bewonersgroepen in de Circustent, zoals een speciale vrouwenavond, een Turks/Marokkaanse avond, een kerstfeest voor ouderen, een ochtend voor mensen van De Passage en een Jongerendag.

Verder is er een gezellige kerstmarkt door de winkeliers van Plein
1953 en de POM op vrijdag, waarbij de Kerstman en de Kerststal natuurlijk niet ontbreken.

Sprookjesstad

Sport- en Recreatie sluit dit jaar aan met het festival Sprookjesstad. Rotterdam staat van 7 t/m 28 december 2007 in het teken van sprookjes, gericht op kinderen van 3 t/m 10 jaar en hun (groot)ouder. Een programma met vele fantasierijke voorstellingen, verhalen, workshops, sprookjesfilms en nog veel meer. Tijdens het IJspaleis heet Sprookjesstad een eigen Sprookjestent, waar de hele week, zowel binnen als buiten schooltijd, verschillende sprookjesactiviteiten te beleven zijn. In de grote Circustent worden op 12 en 16 december prachtige sprookjesvoorstellingen gegeven.

Victory Outreach stopt bandrepetities

Victory Outreach gaat voorlopig stoppen met de bandrepetities. Dit heeft een medewerker van deze kerk vorige week beloofd aan vertegenwoordigers van de deelgemeente. Eerder bereikten de deelgemeente klachten over geluidsoverlast vanuit dit kerkgebouw in de Tarwewijk. Ook is het tijdens het vragenhalfuur van de deelraad aan de orde gesteld.

Een drumband oefende er vrijwel dagelijks en dit zorgde voor geluidsoverlast voor de bewoners in de buurt. De bandrepetities worden nu voorlopig gestopt, totdat de nieuwe en geluidgeïsoleerde repetitieruimte in gebruik kan worden genomen, zo is toegezegd.

Verkeerssituatie Carnisse verbetert

Ondanks de toegestane snelheid van 30 km per uur worden de Markerstraat en Utenhagestraat in Carnisse door sommige automobilisten gebruikt als een snelweg. Dit komt uiteraard niet ten goede aan de verkeersveiligheid van dit gebied. Onlangs werd de pui van snackbar Huisman geramd door een bestuurder die met hoge snelheid uit de bocht vloog. In de eerste helft van 2008 zullen daarom verkeersmaatregelen in de Markerstraat en Utenhagestraat ervoor moeten zorgen dat de verkeersveiligheid in dit deel van Carnisse sterk verbeterd. Dagelijks bestuurder Ed Goverde sprak hier op 3 december over met omwonenden.

Ter hoogte van de bushalte aan het Amelandseplein legt Gemeentewerken een middenberm aan waardoor de rijweg versmald wordt. Op deze route ligt al een aantal middeneilanden waar voetgangers kunnen wachten bij het oversteken. Deze eilanden worden eveneens verbreed. Ter hoogte van de kruising Utenhagestraat Carnisselaan brengt Gemeentewerken een ronde verhoging aan in het midden van de weg. Ook automobilisten die rechtdoor willen, zullen hier een lichte bocht moeten maken. Al deze maatregelen zijn erop gericht dat weggebruikers zich aan de snelheid houden. Ook legt de deelgemeente het verzoek neer bij de politie te blijven controleren op snelheid in dit gebied. Daarbij vraagt de RET chauffeurs die op de buslijnen door Carnisse rijden hun snelheid in de gaten te houden.

Ansichtkaarten van fotowedstrijd

Het is zover! Aanstaande donderdag, 6 december, presenteert deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst de ansichtkaartensets, gemaakt van fotos door de deelnemers aan de fotowedstrijd. Dit gebeurt om 15.30 uur in hal van het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat 11.

Charlois telt tal van mooie plekken. Eind vorig jaar schreef de deelgemeente een fotowedstrijd uit met de uitdaging aan bewoners van de deelgemeente om hun mooiste Charloise fotos in te sturen. De tien fraaiste ingezonden fotos van karakteristieke Charloise plekjes zijn nu opgenomen in een set ansichtkaarten. Aanstaande donderdag worden ze gepresenteerd en ontvangen de winnende inzenders een cadeaubon. Ook zijn de winnende fotos vanaf dat moment op groot formaat te zien in het deelgemeentekantoor.