Politie Groningen

Woensdag 5 december 2007

Provincie Groningen, 05-12-2007

Groningen: politie zoekt automobiliste en getuigen van ongeval

De politie is op zoek naar een automobiliste en getuigen van een verkeersongeval, die op vrijdag 30 november, omstreeks 19.00 uur heeft plaatsgevonden op de Kraneweg. Een 23-jarige vrouw was vanuit de Sint Lucasstraat de Kraneweg opgefietst. Zij was in de veronderstelling dat zij nog voor een auto langs kon. Op dat moment werd de Stadjer van achteren aangereden. Zij kwam ten val en geraakte onder de auto terecht. Hierbij raakte de vrouw bekneld onder de betreffende auto. Het slachtoffer werd door omstanders en/of getuigen uit haar benarde positie bevrijd. De vrouw had met de automobiliste gesproken en aangegeven dat het allemaal goed was afgelopen. Ook was bemiddeling van de politie niet nodig volgens beide betrokkenen. De politie is op de bewuste avond nog wel op de plek van het ongeval geweest. De betrokken partijen waren echter al vertrokken. Pas later bleek dat het slachtoffer zowel tweede als derdegraads brandwonden had opgelopen ten gevolge van het ongeval. Zij moest hiervoor in het ziekenhuis worden behandeld. De bestuurster van de auto heeft haar naam en mobiele nummer afgegeven. Inmiddels is gebleken dat het betreffende nummer niet juist genoteerd is. De politie wil daarom in contact komen met de automobiliste en de getuigen, die het slachtoffer onder de auto hebben gehaald. Men kan contact opnemen met basiseenheid West via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: snelle Drent moet rijbewijs inleveren

De politie heeft dinsdagmiddag bij een snelheidscontrole een 39-jarige man uit Eelde bekeurd voor te hard rijden. De Drent reed 103 km/uur op de Kieler Bocht, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt dealer op heterdaad

De politie heeft dinsdagochtend in de Oude Ebbingestraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor het dealen in verdovende middelen. De politie werd getipt dat de verdachte bezig was met dealen. Agenten zagen dat de Stadjer met diverse drugsgebruikers contact had en dat er zaken werden uitgewisseld. De verdachte werd gecontroleerd en aangehouden. Bij de fouillering trof de politie negen
gebruikershoeveelheden met harddrugs aan. Ook was hij in het bezit van twee mobiele telefoons en een aanzienlijk geldbedrag. De drugs, telefoons en geld werden voor nader onderzoek in beslag genomen. De man werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrachtauto overbeladen

De politie heeft dinsdagmiddag op de Paterwoldseweg een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Adorp bekeurd. De chauffeur vervoerde in zijn vrachtauto schone grond. Bij weging bleek dat zijn voertuig 4880 kilo te zwaar was (Overbelading van 14%). Op de Sontweg moest de vrachtwagen de overtollige grond afladen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft op diverse locaties verkeerscontroles gehouden.

Groningen, Rademarkt: dinsdagavond, verlichtingscontrole, 40 bekeuringen voor geen licht voeren, 1 keer negeerde een fietser een stopteken.

Groningen, AKerkhof: dinsdagavond, verlichtingscontrole, 30 bekeuringen voor geen licht voeren, 1 fietser reed onder invloed: 0,6 promille.

Groningen, Oude Kijk Int Jatstraat: dinsdagavond,
verlichtingscontrole, 27 bekeuringen voor geen licht voeren

Haren, Oude Middelhorst en Groningen, Helperzoom: verkeerscontrole, 49 bekeuringen voor verlichting, rood licht en geen identificatiebewijs.

Ter Apel: twintig graffitizaken opgelost

Met de aanhouding van een 18-jarige vrouw uit Emmen en een 19-jarige man uit Ter Apel heeft de politie twintig graffitizaken opgelost. De zaak kwam aan het rollen doordat bij een loods aan de Nautilusstraat in een periode van circa een jaar meerdere tags, een zogenaamde handtekening, waren aangebracht. De eigenaar deed hiervan aangifte en de politie startte een onderzoek. Op meerdere plekken in Ter Apel werden dezelfde tags gevonden. In de wijk Nieuwland, in het winkelcentrum van Ter Apel, op een school aan de Oudeweg, op een sporthal en een schaftkeet aan de Kapelweg en ten slotte op een abri van het busstation werden dezelfde tags gevonden. Door dit onderzoek en informatie van de buurtagent werd het duo aangehouden en gehoord. Inmiddels waren bij de politie twintig aangiften binnen gekomen, waarvoor het tweetal mogelijk in aanmerking kwam. Ze bekenden beiden. Het schadebedrag is circa twintig duizend euro. De politie maakt proces-verbaal op voor justitie. Justitie bepaalt het vervolgtraject voor beide verdachten.

Stedum: met hoge snelheid van de weg af

Een 44-jarige bestuurder uit Birdaard is dinsdagmorgen op de Delleweg met hoge snelheid van de weg af geraakt. Zijn auto was zwaar beschadigd, doordat hij een boom schampte en een tweede boom volledig doormidden reed. De bestuurder mankeerde op het oog niets, maar vanwege de impact van de aanrijding kwam ook een ambulance ter plaatse. Meerdere getuigen verklaarden dat de man met hoge snelheid heeft gereden. De politie stelt een onderzoek in. De verwondingen van de man zijn onbekend.

Farmsum: shovel vernield en brandstof gestolen

De politie doet onderzoek naar diefstal van brandstof op een bouwplaats aan de Oosterwierum in Farmsum. Medewerkers van een aannemersbedrijf constateerden dinsdagmorgen dat er onrechtmatig was gereden met een shovel en dat er een ruit was vernield. Uit een olietank werd brandstof meegenomen. De diefstal en vernieling hebben vermoedelijk maandagavond of nacht plaatsgevonden.

Middelstum: man onder tractor

Een 71-jarige man uit Middelstum is dinsdagmorgen gewond geraakt toen hij onder een tractor kwam. De man was op het bedrijfsterrein aan het Jaagpad bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Zijn zoon (leeftijd niet bekend) ondersteunde met het landbouwvoertuig. Door onbekende oorzaak kwam de 71-jarige onder het voertuig terecht. De man is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

Marum: jonge fietser gewond

Een 9-jarige jongen uit Marum is dinsdagmiddag gewond geraakt in zijn woonplaats. Hij fietste vanaf een uitrit van een woning de Wendtsteinweg op en keek vermoedelijk niet goed uit. Een 41-jarige automobilist uit Nuis zag de jonge fietser te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Marumer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: beginnend bestuurder veroorzaakt ongeval

De politie heeft dinsdagmorgen het rijbewijs ingenomen van een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela. De beginnende bestuurder veroorzaakte door gevaarlijk rijgedrag een verkeersongeval op de N366 bij Veendam, waarbij een 46-jarige automobiliste uit die plaats gewond raakte. Deze vrouw kwam van de Ommelanderwijk en wilde via een invoegstrook de N366 op rijden. Ze moest anticiperen op een vrachtwagen die naast haar reed op de provinciale weg. De 21-jarige automobilist reed achter de vrachtwagen en vond dat dit waarschijnlijk te langzaam ging. Daarom besloot hij de vrachtwagen via de invoegstrook aan de rechterzijde in te halen. Hij zag daarbij de Veendamse over het hoofd en reed haar aan. Zij moest met nekletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De vrachtwagen heeft vermoedelijk niets doorgehad.

Uithuizen: verlichtingscontrole

Bij een verlichtingscontrole in de omgeving van Uithuizen zijn dinsdagmiddag 67 (brom)fietsers gecontroleerd. Van de gecontroleerde (brom)fietsers hadden 60 personen het goed voor elkaar. De 7 anderen kregen een bekeuring.

Oude Pekela/Winschoten: alcomobilisten

Een 57-jarige automobilist uit Winschoten is dinsdagavond aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden op de Raadhuislaan in Oude Pekela en wisten dat de Winschoter een ongeldig verklaard rijbewijs had. Hij werd daarom langs de kant van de weg gezet. Bij de blaastest bleek dat hij had gedronken. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat de man 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

In de Beersterweg in Winschoten werd dinsdagnacht een 34-jarige vrouw uit Ommen aangehouden. Ze reed in haar auto slingerend over de weg en werd daarom door agenten staande gehouden. Op het politiebureau bleek dat ze een alcoholpromillage van ruim 1,1 in haar bloed had. Omdat de vrouw in 2007 al twee keer eerder was aangehouden voor rijden onder invloed, werd haar rijbewijs ingevorderd. Het roze papiertje had ze niet bij zich en daarom moest haar auto achterblijven op het politiebureau.

Midwolda: ernstige bedreiging en vernieling

Een 41-jarige man uit Scheemda wordt ervan verdacht een 40-jarige man uit Elim ernstig te hebben bedreigd en enkele eigendommen van de man te hebben vernield. De politie werd gewaarschuwd dat er onenigheid was bij een woning aan de Hoethslaan in Midwolda. Bij aankomst van agenten was de verdachte al vertrokken. Hij kon in Scheemda worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Ter Wisch, Ter Apelerstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 508, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 121 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apel, AG Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen: 889, aantal overtredingen: 74, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1787, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 2191, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1171, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 2638, aantal overtredingen: 133, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.