Saxion Hogescholen
BR>

wo 05 december 2007

Saxion medewerkers tevreden over hun werk: 7,2
/files/storage/root/2_pa_157000084.JPG

De medewerkers van Saxion waarderen hun werk met een 7,2 als cijfer voor hun tevredenheid. Landelijk ligt deze waardering op 7,1. Tweederde van de 2100 personeelsleden nam deel aan de enquête. Volgens de Raad van Bestuur geeft het een goed beeld van wat er leeft onder het personeel.

Bestuursvoorzitter Boom: "Net zoals we elke twee jaren de studententevredenheid meten, doen we dat nu ook met de medewerkertevredenheid. Hun beider oordeel zijn van groot belang om te weten waar en hoe we onze hogeschool kunnen verbeteren."

Afgezet tegen landelijke cijfers (NTI) blijkt dat ontwikkelingsmogelijkheden en beloning als bovengemiddeld worden gewaardeerd en ook de waardering voor collega's boven de landelijke score uitstijgt. Arbeidsomstandigheden (o.a de werkplek) en de organisatie scoren lager.

Na bespreking van de scores met de medewerkers zullen verbeterplannen worden opgesteld.

Boom daarover: "We weten nu waar het aan schort en zullen iedereen ook vragen mee te denken over verbeteringen. Uiteindelijk doen we het allemaal om onze kwaliteit als kennisinstelling te verbeteren. Tevreden medewerkers zullen beter onderwijs en onderzoek verzorgen."


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Rob Admiraal, directeur van de dienst Interne en Externe Betrekkingen van Saxion Hogescholen, telefoon 053 - 487 16 35.