Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Gorssel /Putten - illegaal vuurwerk in beslag genomen     |
Het regionaal Vuurwerkteam heeft dinsdag 4 december naar aanleiding van klachten bij een 20-jarige jongeman uit Gorssel vuurwerk in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In Putten werden afgelopen week twee plaatsgenoten (20 en 30 jaar) aangehouden die verdacht worden in vuurwerk te handelen. Bij één van hen werden 9 kozen illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De ene keer worden er grote partijen in beslag genomen, het andere moment gaat het om geringere hoeveelheden stikers of vuurpijlen.Het regionaal vuurwerkteam Noord- en Oost-Gelderland heeft al ruim 1800 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen bij diverse onderzoeken in de regio.

Dinsdag 4 december stelden politiemensen van het regionaal vuurwerkteam een onderzoek in Gorssel in. Bij de politie waren klachten over luide vuurwerkexplosies gemeld en de identiteit van de mogelijke veroorzaker werd bekend. Hij bleek inderdaad vuurwerk in huis te hebben. Het ging om zo'n 60 strikers en enkele Spanish crackers. Ze zijn in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Afgelopen week werden twee Puttenaren aangehouden. Zij worden verdacht van de handel in vuurwerk. Bij de jongste van de twee werden 3 dozen nitraatbommen en 6 dozen Spanish crackers in beslag genomen. Ook zij kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Vuurwerkoverlast De politie is deze maand extra alert op meldingen van vuurwerkoverlast. Agenten en toezichthouders zullen dagelijks op pad gaan, vooral in de avonduren. Ze houden niet alleen gericht toezicht, maar treden ook op tegen het illegaal afsteken van vuurwerk of het bij zich hebben van vuurwerk. Mensen die overlast ervaren, kunnen dit direct melden via het algemene politienummer (0900-8844). De melding wordt direct doorgegeven aan een surveillance-eenheid, die vervolgens actie onderneemt.

Meldingen Voor tips en informatie over illegaal vuurwerk kan men bellen met het regionale vuurwerkteam via 0900-8844. Ook via het speciale nummer 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) kan het vuurwerkteam vaak doeltreffend optreden.

Einde bericht
---


---


---

---- --