Ingezonden persbericht


woensdag 05 december 2007

Audi A8 Executive Car of the Year

De Audi A8 is door de lezers van zakenblad FEM Business uitgeroepen tot Executive Car of the Year 2007. Daarmee heroverde de Duitse limousine de titel die hij vorig jaar kwijtraakte aan de Maserari Quattroporte. Bij de jaarlijkse verkiezing van de meest begeerde directiewagen eindigde de Italiaan dit keer als derde, achter de best verkochte auto in het zakelijke topsegment, de Mercedes S-klasse. Enkele duizenden lezers van FEM Business brachten deze afgelopen twee maanden hun stem uit.

De opfrisbeurt die de Audi A8 dit jaar onderging werpt zijn vruchten af. 'Discrete perfectie', 'ingetogen luxe' en 'kwaliteit tot in elk detail' zijn enkele kwalificaties die de A8 van stemmers meekrijgt. De Mercedes S-klasse wordt onder meer gewaardeerd om zijn vooruitstrevende techniek, veiligheid en comfort. "De norm in zijn segment", aldus een stemmer. De vierdeurs Maserati dankt zijn plekje op het ereschavot vooral aan zijn oogstrelende uiterlijk. "De Quattroporte straalt passie uit."

De zorg over het klimaat blijkt te zijn doorgedrongen in de opvattingen van FEM-lezers over passend executive vervoer. De nieuwe hybride Lexus LS600h eindigt op plaats vier, net voor de Volvo S80. De ingetogen Viking, vorig jaar tweede, doet het ook dit jaar goed. De rest van de top tien telt maar liefst twee Jaguars (de spiksplinternieuwe XF en de licht geretoucheerde XJ), een gracieuze Fransman (Citroën C6), de enige hoog scorende SUV in de verkiezing (Range Rover) en nóg een degelijke Audi (de A6).

Niet ter publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacco Neleman (020 5159859) of Philip Bueters (020 5159857), redacteuren van FEM Business. Zie ook www.executivecaroftheyear.nl

De volledige top 10:

1. Audi A8

2. Mercedes S-klasse

3. Maserati Quattroporte

4. Lexus LS600h

5. Volvo S80

6. Jaguar XF

7. Citroën C6

8. Range Rover

9. Audi A6

10. Jaguar XJ

2007 © copyright FEM Business |