Één van de eerste "energielabels" in lelystad een feit


LELYSTAD, 20071205 -- Één van de eerste energielabels in Lelystad is een feit. Op verzoek van de bewoners heeft EPAdvisering.nl de woning opgenomen en het label verstrekt.

Het is een B energielabel geworden. Door dit label hebben de bewoners inzicht gekregen in het verbruik van energie in hun woning. Met de isolatie zit het wel goed. De luchtverwarmingsinstallatie die geïnstalleerd is, is door de leverancier ondertussen doorontwikkeld tot een HR uitvoering.
Maar helaas, deze uitvoering HR zit niet in deze woning.

De ventilatie in de woning is volledig mechanisch en in balans. Een HR warmteterugwinning systeem haalt de warmte uit de retourlucht en warmt hiermede de buitenlucht gedeeltelijk op.

Als een woning zeer goed geïsoleerd is, is het mogelijk dat er meer gas aan warmwater dan aan ruimte verwarming wordt verbruikt. De warmwater voorziening in deze woning wordt verzorgd door een standaard direct gestookte gasboiler. Toekomst gericht is deze misschien te vervangen door een zonneboiler.

Geconcludeerd mag worden dat deze woning B labelwoning toekomstgericht de potentie heeft een A energielabel te verkrijgen.





Front-Line-office B.V.