Pensioenaanspraken oud-medewerkers Friesland Foods naar Delta Lloyd

06/12/2007 09:36



Delta Lloyd Verzekeringen



De pensioenaanspraken van 16.000 oud-medewerkers van Friesland Foods B.V. gaan per 1 januari 2008 over naar Delta Lloyd Levensverzekering NV. De oud-medewerkers van Friesland Foods krijgen een regeling met een betere indexatie van het pensioen. Adviesbureau Towers Perrin hielp Friesland Foods met deze innovatieve overnameconstructie. De overnamesom is 800 miljoen euro.

Doordat pensioenen conform IFRS gewaardeerd moeten worden en via de balans en winst- en verliesrekening van ondernemingen lopen, kan de totale winst behoorlijk beïnvloed worden door externe omstandigheden. André Boudewijns, CFO van Royal Friesland Foods: "We zijn op zoek gegaan naar een oplossing die oud-medewerkers (die uit dienst zijn getreden of gepensioneerd zijn voor 1 januari 2006) maximale zekerheid en optimale indexatie biedt en die daarnaast de effecten van de pensioenwaardering op de balanspositie minimaliseert."

Ronald Doornbos, partner bij Towers Perrin: "Daarom hebben wij samen met Friesland Foods naar een constructie gezocht buiten de gebaande paden op basis van marktwaardewaardering. Op hoofdlijnen komt deze erop neer dat de pensioenen ondergebracht worden bij een verzekeraar, zodat Friesland Foods nooit meer kan worden aangesproken op tekorten in de pensioenregeling, maar ook nooit meer zal profiteren van de overschotten in de regeling. Met de betaling van een eenmalige koopsom zijn zowel de nominale aanspraken als de indexatie volledig betaald."

Niek Hoek, voorzitter van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd Groep: "Er is veel behoefte in de markt aan innovatieve pensioenoplossingen die zijn afgestemd op de wensen van de klant. De off- balanceconstructie die wij onder andere voor Friesland Foods hebben ontwikkeld, biedt de onderneming én de oud-medewerkers voordelen. De laatsten kriigen een betere indexatietoezegging; de onderneming houdt de volatiliteit uit de balans. Ook eerder dit jaar heeft Delta Lloyd Groep met de off-balanceconstructie maatwerk geboden bij verschillende overnametrajecten."





http://www.deltalloyd.nl




Royal Friesland Foods