Politie Haaglanden

Persberichten 6 december

Haaglanden, 06-12-2007

Aangehouden met illegaal vuurwerk
Den Haag Een 13-jarige jongen uit Den Haag is woensdagmiddag omstreeks half drie aangehouden met illegaal vuurwerk. Politieagenten zagen de jongen lopen met een stuk vuurwerk een zogenoemde Romeinse kaars en spraken hem aan. De jongen bleek behalve dit stuk vuurwerk nóg drie Romeinse kaarsen en tien nitraatklappers bij zich te hebben. Hij is aangehouden en krijgt bij Bureau Halt een alternatieve straf.

Gepakt met gestolen auto
Den Haag Een 57-jarige Hagenaar is woensdagochtend omstreeks 10.20 uur aangehouden, omdat hij in een gestolen auto over de Amsterdamse Veerkade reed. Politieagenten zagen de man rijden en controleerden het kenteken. Omdat het voertuig mogelijk was gestolen, zetten zij de auto aan de kant en namen de auto in beslag. Uit nader onderzoek bleek dat de wagen in België was ontvreemd. De verdachte verklaarde dat hij de auto heeft gekregen als schuldvereffening. De politie onderzoekt de zaak verder.

Klappen tijdens ruzie om parkeerplek
Den Haag Een ruzie om een parkeerplek is woensdagochtend omstreeks kwart over elf uitgelopen op een mishandeling. Twee automobilisten, Hagenaars van 29 en 39 jaar, kregen het op de Groenteweg met elkaar aan de stok. De 29-jarige man ging zijn parkeerconcurrent te lijf en bezorgde hem meerdere verwondingen in zijn nek en gezicht. De politie heeft de 29-jarige man aangehouden.

Aangehouden na ingooien ruit
Den Haag Na een melding op woensdag 5 december omstreeks 18.30 uur dat op de Claude Debussystraat kinderen een ruit hadden ingegooid, heeft de politie twee 11-jarige Haagse jongens en een 11-jarig Haags meisje aangehouden. De kinderen zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Mannen aangehouden voor mishandeling
Den Haag De politie heeft op donderdag 6 december even na middernacht vier Hagenaars van respectievelijk 18, 20, 25 en 40 jaar aangehouden nadat zij op het Fluitenkruid een 19-jarige Hagenaar in het gezicht hadden geslagen. De aangehouden mannen belden bij diverse woningen aan, omdat zij op zoek waren naar de vermoedelijke dader van een inbraak eerder deze week. De aangehouden mannen zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor

Kopstaart met zes partijen
Rijswijk Een kop-staart aanrijding met zes autos leidde woensdagavond 5 december tot flinke stagnatie op de Rijksweg A4. Ter hoogte van de afslag Rijswijk/Delft botsten zes autos op elkaar. Niemand raakte daarbij gewond. De ravage was groot en het verkeer richting Prins Clausplein liep flinke vertraging op.

Niks in de tas
Voorburg Agenten controleerden woensdag 5 december om 21.20 uur twee jongens op het Oosteinde. Een 18-jarige Voorburger probeerde een plastic zak weg te moffelen in zijn helm. Op de vraag van de agenten wat er in de zak zat, antwoordde de jongen niks. Met zijn toestemming keken de agenten in de tas en vonden daar vier dozen met elk tien stuks vlindervuurwerk. De agenten namen het vuurwerk in beslag en de Voorburger kreeg een boete.

Baby opgesloten in auto
Leidschendam Een 24-jarige moeder belde 5 december om 21.20 uur de politie dat ze haar sleutels in de auto had laten liggen. Aangezien haar zeven maanden oude dochter ook in de auto lag te slapen, openden agenten met toestemming van de moeder de auto. Opa verleende de agenten de helpende hand en zo kon de auto snel geopend worden. De baby sliep door alle commotie heen.

Uit de politieregistraties van 5 december
Leidschendam,
Drie minderjarige meisjes aangehouden terzake wet 310. Het was door de beveiliging van V&D gezien.

Overgebracht naar het bureau,
Met de 73-01 of zo.

Geleid voor Piet, de hovj,
Die sloot ze op in cel 7, 5 en 2.

Gehoord door Ad van de afdeling jeugd,
Zo'n zaakje deed hem erg veel deugd.

De meisjes zaten er heel erg mee,
En waren rustig en erg gedwee.

Drie meiden met VWO-niveau,
Je vraagt ze dan: Waarom gedraag je je zo?

Een groot aantal sieraden hadden ze weggenomen, maar ze zijn er niet mee thuis gekomen.

Ze gaven alles vlotjes toe
Want wilden graag weer naar moeder toe.

Ze gaan ook naar HALT voor een alternatieve straf, hopenlijk leren ze het daarmee wel af.

Hun ouders zijn allen teleurgesteld aan het bureau geweest, en namen ze mee, vanavond geen feest....

Ruim 3.340 autos langs snelheidscontrole
Wassenaar Politie Haaglanden controleerde woensdag 5 december op twee locaties op snelheid. Tussen 13.00 en 16.30 passeerden circa 1.500 autos de radar op de Backershagenlaan. Tweeëntwintig bestuurders kunnen binnenkort een bon thuis verwachten; zij reden te hard. Op de Rijksstraatweg controleerden de agenten tussen 17.00 en 23.00 uur. Bijna 2.000 bestuurders langs de controle. Van hen krijgen er 821 een boete thuisgestuurd. Op beide locaties is 50 km/uur de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid lag op 108 km/uur.

Mislukte inhaalmanoeuvre
Honselersdijk/Westland Een 37-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte woensdag 5 december om 07.30 uur een aanrijding op de Middel Broekweg. De man raakte tijdens een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur kwijt en botste tegen een lantaarnpaal.

Wisseltruc met een luchtje
Delft Een 55-jarige Delftenaar trachtte woensdag 5 december om 15.30 uur bij een parfumeriezaak aan de Gasthuislaan een fles parfum om te wisselen. Bij het omwisselen wekte de man argwaan van de verkopers die direct de politie belden. Agenten constateerden dat de man probeerde om een fles parfum die hij niet bij de zaak had gekocht om te wisselen voor een fles met kennelijk een lekkere geur. De man kreeg een boete van 240 euro.

Languit in de tram
Delft Politieagenten moesten er vanmorgen 6 december om 06.45 uur aan te pas komen om een dronken man uit de tram aan de Westvest te verwijderen. De 26-jarige Engelsman lag laveloos in het middenpad. Met een bekeuring op zak kon hij zijn reis lopend vervolgen.

Val op, daar kun je mee thuis komen
Delft De politie controleerde woensdag 5 december tussen 07.00 en 08.00 uur op de Breestraat en de Oostsingel de verlichting van fietsers. Veertien fietsers die geen of onvolledige verlichting voerden kregen een proces-verbaal van 20 euro. Zien én gezien worden, is waar het in het verkeer om gaat. Bij fietsverlichting zijn jongeren een belangrijke doelgroep en Politie Haaglanden controleert daarom intensief op het voeren van de juiste fietsverlichting. Tot op heden schreef de politie dit jaar al ruim 10.000 processen-verbaal uit voor het rijden zonder fietsverlichting.

Kwetsbare groep
Fietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Naar schatting zijn jaarlijks zon 20.000 fietsers bij een ongeval in het donker betrokken, waarvan er ongeveer 1.000 in een ziekenhuis belanden. Uit onderzoek is gebleken dat elk procent meer fietsverlichting tot effect heeft dat er 25 minder verkeersslachtoffers vallen.

Wat is goed werkende fietsverlichting?
Als het buiten donker is, is iedereen volgens de wet verplicht een goed werkende fietsverlichting te hebben. Daarnaast moet een fiets altijd zijn voorzien van reflectoren. Door de verplichte rode achterreflector, zijreflectie op de banden of in de wielen en reflectie op de trappers, is een iedereen te allen tijde zichtbaar. Reflectie alleen is niet genoeg. Een brandend achter- en voorlicht is verplicht en absoluut noodzakelijk. Een fietser zonder licht is domweg onzichtbaar.

Ruzie na aanrijding
Pijnacker-Nootdorp Een ogenschijnlijke aanrijding op woensdag 5 december om 15.30 uur tussen twee autos op de Overgauwseweg leidde tot ruzie tussen de twee brokkenmakers. Aan het bureau kwamen beide partijen (59 en 40 jaar) tot inkeer en vulden gezamenlijk het schadeformulier in.

Harddrugsdealers in het Westland aangehouden
Naaldwijk/Westland - De recherche van Bureau Westland heeft maandag drie december drie verdachten (15, 22 en 24 jaar) woonachtig in het Westland aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Start onderzoek
In de maand november hield de politie twee minderjarigen in het uitgaanscentrum van Naaldwijk aan, die in het bezit waren van verdovende middelen. De politie startte een onderzoek om te kunnen bepalen hoe de jongeren aan de drugs konden komen. Uit dit onderzoek bleek dat de jongeren de cocaïne kochten van een op dat moment nog onbekende man. Deze man verkocht vanuit een personenauto zijn verdovende middelen verkocht aan de jeugd op straat.

Koeriersservice
Uit het vervolgonderzoek bleek dat de maandag drie december aangehouden verdachten een koeriersservice onderhielden in het gehele Westland, waarbij afnemers via de telefoon hun bestelling konden doen waarna tot aflevering werd overgegaan.

Voorgeleiding
De verdachten worden donderdag 6 december 2007 bij de Rechter-commissaris worden voorgeleid. De recherche van Bureau Westland sluit meerdere aanhoudingen niet uit.